3 simptome îngrijorătoare care vă determină să căutați cât mai repede un cabinet ORL Suceava

Author: Diana Tilă

Desigur că a preveni este mai bine decât a trata. Este un sfat valabil pentru starea de bine a întregului organism. Iar dacă nu putem preveni, atunci cel puțin ar trebui să intervenim cât mai rapid când sunt deja simptome ale unei afecțiuni.

Iată 3 simptome îngrijorătoare care vă trimit de îndată la un cabinet ORL Suceava sau din ce oraș sunteți fiecare:

Durerea de ureche

Poate chiar pulsatilă. Sunt motive diverse pentru care ați putea experimenta durerea de ureche. Asociată și cu alte simptome precum țiuit în ureche, senzația de arsură locală, scădere a auzului și/sau senzația de ureche înfundată mereu sau chiar și secreții la nivelul urechii pot fi semne ale otitei.

Atât adulții, cât și copiii se pot îmbolnăvi de otită. Ba mai mult decât atât, în cazul celor din urmă ar putea fi mai greu de diagnosticat situația, dacă pacientul nu acuză dureri. Părinții ar putea fi însă alertați cu privire la faptul că cel mic are tendința de a se trage de ureche destul de des în cursul unei zile. Știați că, spre exemplu, copiii de sub 2 ani sunt mai predispuși să facă otită? Pe de-o parte din cauza imunității încă fragile sau pe fondul virozelor repetate într-un interval de timp scurt - pentru cei care sunt integrați în colectivitate, în primii ani.

Nas înfundat

Oricât de banal ar putea părea, nasul înfundat în mod constant poate fi motiv de îngrijorare. Mergeți la unul din acele cabinete ORL Suceava unde vă puteți programa cât mai repede. Nasul înfundat poate fi semn al inflamației vegetațiilor adenoide, mai ales în cazul copiilor. De asemenea, puteți suferi de sinuzită. Această inflamație afectează modul în care mucusul se scurge în mod normal.

Alte cauze pot fi de natură alergică, o deviație de sept sau alte motive, pe care, evident, le veți descoperi doar în urma consultului de specialitate.

Rinofaringitele

Infecția virală a tractului respirator superior, răceala comună poate avea uneori și cauza bacteriană. Caz în care tratamentul nu dă roade până când nu sunteți consultați de un specialist în ORL, care să vă recomande un tratament specific.

În cazul virozelor veți experimenta, destul de probabil, semne precum stări subfebrile, dureri în gât, tuse iritativă. În cazul infecțiilor de natură bacteriană durerea în gât este intensă, apare febra, pacientul are și frisoane.

O vizită la medicul specialist vă aduce liniștea de care aveți nevoie, că ați ales corect. Este posibil să vi se recomande un  examen bacteriologic al exudatului faringian, precum și o antibiogramă. Medicul va depista tipul de virus sau bacterie care a produs infectarea, va observa rezistență acestuia la anumite tratamente și va prescrie corect ceea ce aveți nevoie.

Sănătatea începe mai întâi de toate cu prevenția și continuă cu alegeri corecte. Optați pentru consult amănunțit atunci când este cazul, reveniți la control atunci când vi se recomandă. Deși am putea crede că mai frecvent în sezonul rece sunt mai multe răceli, asta depinde într-o oarecare măsură și de imunitatea fiecăruia, starea să de sănătate per total și alte afecțiuni preexistente. Regula de aur? Când nu sunteți bine, mergeți la medic!

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.