3 soluții naturale ca să scapi de ploșnițe

Autor: Bianca Vidoi
3 soluții naturale ca să scapi de ploșnițe
Sursa: Pexels.com

Tot mai multe țări din Uniunea Europeană încep să se lupte cu o invazie a ploșnițelor, inclusiv România, iar acestea sunt soluțiile naturale care să ne ajute.

Franța a fost luată cu asalt de ploșnițe, iar aceste insecte se apropie tot mai mult de țara noastră, câteva orașe din România, printre care se numără Iași și Cluj-Napoca, având deja probleme cu acestea.

Citește și: Pastila de țânțari e apa plată! Trucul care te ajută să scapi rapid de micile insecte

Ploșnițele au invadat România

Locuitorii orașului Cluj-Napoca se luptă cu ploșnițele marmorate, acestea sunt un tip de ploșnițe ce au un miros foarte urât. Oamenii din acest oraș au început să se plângă că aceste insecte ajung chiar și în interiorul caselor, în balcoane și în apartamente, iar după ce sunt atinse acestea emană un miros neplăcut. Și în Turda se găsesc aceste ploșnițe marmorate, existând tot mai multe sesizări cu privire la aceste insecte.

Pentru a combate această problemă, atât Primăria Turda, cât și Primăria Cluj-Napoca vor face tratamente fitosanitare în oraș. 

Ploșnița marmorată nu este periculoasă, așa cum este ploșnița de pat, tip de ploșniță ce se hrănește cu sânge. O unitate medicală din Iași a avut parte de o invazie de ploșnițe în cadrul unui pavilion al Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași, pavilionul fiind închis după ce mai mulți pacienți au atras atenția asupra mușcăturilor.

Pacienții au anunțat cadrele medicale că au mușcături de la insectele ce se ascund în mobilier, în pardosea și în piesele de lenjerie de pat. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Plantele care alungă țânțarii: Pune-le la geam și nu vei mai avea probleme cu aceste insecte

Soluții naturale ca să scapi de ploșnițe

Ploșnițele pot fi foarte deranjante, iar acestea ne pot da afară din casă pentru o deratizare ce poate ajunge să coste foarte mult, astfel este necesar să folosim câteva soluții naturale pentru a scăpa de ploșnițe, astfel încât să nu ajungem în această situație neplăcută.

Este important ca această problemă să fie rezolvată în faza incipientă deoarece acestea pot ajunge să fie foarte greu de eliminat din casele noastre.

Ploșnițele de pat pot fi combătute cu ajutorul alcoolului sanitar, deoarece acestea nu tolerează mediile acide, iar dacă folosim această soluție vom observa cum cuiburile ploșnițelor vor fi eliminate după mai multe pulverizări. În cazul în care nu aveți alcool sanitar, atunci puteți folosi turmeric măcinat sau curcuma, așa cum mai este cunoscut, deoarece acest condiment are curcumin, care are efect antimicrobian, astfel ajunge să sufoce insectele și să le elimine.

Cuișoarele pot fi folosite pentru a elimina din viața și casa noastră ploșnițele ce invadează Europa, iar acestea ne ajută deoarece emană un miros foarte puternic. 

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.