Luna mai este în toi și odată cu ea, au început să apară și delicioasele cireșe. Dacă aveți norocul să stați la curte și aveți un cireș de mai, atunci chiar vă puteți bucura din plin de aceste fructe. Nu ezitați să preparați tarte și prăjituri cu cireșe, pentru că sunt foarte gustoase.
Prăjiturile și tartele cu cireșe, delicii răcoritoare și aromate
Deserturile cu fructe se fac ușor, sunt pufoase și aromate.
Pentru că tot este luna mai, puteți prepara o delicioasă prăjitură cu cireșe. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă.
Vă garantăm că nu aveți cum să dați greș, chiar dacă sunteți începătoare în pregătirea deserturilor.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 125 g de zahăr
- 140 g de făină
- sare
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- 500 g de cireșe
Mod de preparare:
În primul rând, spălați foarte bine cireșele și scoateți-le sâmburii. Trebuie să aveți o jumătate de kilogram de cireșe curățate.
Lăsați cireșele să se scurgă și între timp puteți prepara blatul prăjiturii. Separați albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă, cu un praf de sare. Când încep să se întărească, adăugați treptat zahărul, în timp ce mixați în continuare.
Trebuie să obțineți o spumă tare, ca de bezea, care să nu cadă, atunci când întoarceți castronul invers.
Apoi începeți să adăugați gălbenușurile, unul câte unul, puneți și zahărul vanilat, dar și coaja de lămâie și amestecați foarte bine.
La final, puneți toată făina odată și omogenizați, cu mișcări ușoare, cu ajutorul unei spatule.
Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așezați cireșele deasupra prăjiturii. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Când este gata, scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar de bucătărie. O puteți tăia după ce se răcește.
Dacă vreți să preparați un desert puțin mai sofisticat, puteți încerca o rețetă de tartă cu cireșe.
Ingrediente pentru blat:
- 200 g se biscuiți digestivi
- 50 g de alune măcinate
- o lingură de cacao
- 100 g de unt
- esență de migdale
- 50 g de zahăr
Ingrediente
pentru cremă:- 500 ml de lapte
- 4 gălbenușuri
- două linguri de amidon
- 200 g de zahăr
- 2-3 linguri de frișcă
- esență de vanilie
Ingrediente pentru decor:
- cireșe fără sâmburi
- un plic de gelatină transparentă
Mod de preparare:
Măcinați biscuiții în robotul de bucătărie și apoi îi amestecați foarte bine cu alunele măcinate, cu zahărul, cacaoa, esența de migdale și cu untul.
Veți obține o compoziție care se modelează ușor. Puneți blatul de biscuiți într-o tavă rotundă, presați foarte bine, ca să fie așezat uniform și apoi băgați-l în frigider, până veți prepara crema.
Amestecați gălbenușurile cu zahărul și cu amidonul dizolvat în lapte. Apoi începeți să turnați laptele și puneți compoziția pe foc mic, până când se va îngroșa. Nu uitați să amestecați în permanență. Apoi lăsați crema să se răcească și la final îi adăugați frișca și esența de vanilie.
Turnați crema peste blatul de biscuiți și o nivelați frumos. După aceea, așezați cireșele și deasupra turnați gelatina, preparată conform instrucțiunilor de pe plic.
Băgați tarta în frigider, pentru cel puțin o oră.
Prăjitura cu brânză și cireșe, un desert rafinat
O altă rețetă rapidă de prăjitură cu cireșe este și cea în care veți adăuga brânză de vaci. Aceasta va face desertul mai cremos și mult mai gustos.
Stați liniștite, că nu este o prăjitură complicată. Aveți nevoie de puține ingrediente, iar la final îi veți surprinde pe cei dragi cu acest desert rafinat.
Ingrediente:
- 100 g de zahăr
- 100 g de unt
- două ouă
- 300 g de brânză de vaci
- 250 g de făină
- o jumătate de plic de praf de copt
- un praf de sare
- 150 ml de lapte
- 100 g de cireșe
- esență de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Mixați foarte bine untul cu zahărul, până se transformă în spumă. Apoi adăugați ouăle, un praf de sare, esența de vanilie și brânza de vaci, foarte bine scursă, și mixați din nou.
Începeți să turnați laptele, puțin câte puțin, în același timp cu făina, pe care o amestecați înainte cu praful de copt.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și deasupra se pun cireșele, fără sâmburi. Băgați prăjitura în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute.
Lăsați desertul să se răcească, iar apoi îl puteți tăia și deasupra puneți zahăr pudră.