3 trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat

Author: Bianca Vidoi

3 trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat

Sursa: Unsplash

Toate gospodinele își doresc să prelungească viața mașinii de spălat, astfel acestea caută cele mai eficiente trucuri pentru a o îngriji.

Mașina de spălat rufe este un electrocasnic foarte folosit în casele românilor, iar adesea aceștia își doresc ca durata de viață a acestuia să fie cât mai lungă. Iată trei trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat.

Citește și: Mașina de spălat vase: criterii de alegere

Acidul citric este o minune pentru mașina de spălat

Multe gospodine cunosc deja ce minuni face bicarbonatul de sodiu pentru mașina de spălat, însă după mai multe cercetări s-a descoperit că acest truc este unul inutil. De-a lungul timpului, gospodinele au înlocuit bicarbonatul de sodiu cu oțetul pentru a prelungi viața mașinii de spălat, însă s-a descoperit că ar putea coroda unele piese ale aparatului. 

Soluția care ajută mașina de spălat pentru a fi alături de noi pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp este formată din acid citric, ce este prezent în toate fructele citrice, însă este găsit

și în magazinele alimentare. Acidul citric este cunoscut pentru minunile pe care le face în curățarea aparatelor electrocasnice, astfel că acesta este folosit atât în curățarea mașinilor de spălat rufe, cât și pentru cele de spălat vase sau aparate de cafea. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pentru a pune în funcțiune această soluție trebuie să o punem în compartimentul pentru detergent, urmând să adăugăm și apă în compoziție.

După acest pas putem porni mașina de spălat, fără haine, detergent sau balsam, relatează spynews.ro. Pentru ca durata vieții mașinii de spălat să fie cât mai lungă este necesar să realizăm curățarea în fiecare lună, în special dacă avem apă dură la robinet.

Citește și: 5 electrocasnice ce îți vor face viața mai ușoară

Trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat

Dacă curățăm în fiecare lună mașina de spălat și tot nu suntem siguri că este suficient, atunci putem pune în practică și alte trucuri prin care putem să prelungim viața mașinii de spălat. Este important să nu punem în mașina de spălat mai multe haine decât ne indică instrucțiunile, chiar dacă acest lucru reprezintă o economie de timp și resurse. Dacă punem mai multe haine în mașina de spălat putem să defectăm piesele ce sunt implicate în ciclul de spălare, relatează news.ro.  

Dacă hainele sunt înghesuite atunci când le punem în mașina de spălat, atunci acestea se vor deteriora mai ușor și nu se vor curăța corespunzător. Este important să verificăm buzunarele hainelor pe care urmează să le punem în mașina de spălat. Șervețelele, o monedă sau orice obiect uitat în buzunare poate pătrunde în pompa de evacuare a apei şi să blocheze astfel scurgerea. 

Citește și: Un copil de trei ani a fost găsit sufocat în mașina de spălat. În acele momente, părinții luau masa în altă cameră

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.