3 uleiuri esentiale pentru buna functionare a masinii tale

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 05 sep 2018, 11:06

Motorul masinii tale functioneaza la eficienta maxima doar atunci cand componentele acestuia coopereaza excelent, de fiecare data cand pleci la drum.

Cum pot aceste piese eterogene sa alcatuiasca un sistem extrem de bine integrat? Secretul consta in grija pe care tu o ai pentru masina ta, de la respectarea tuturor reviziilor tehnice si pana la cumpararea celor mai bune piese auto. Cu cat ai mai multa grija de masina ta, cu atat aceasta va oferi pentru mai mult timp randamentul asteptat.

Un rol extrem de important in buna functionare a pieselor masinii este asigurat de uleiurile din sistem, lichide ce permit o lubrifiere excelenta a componentelor, atat timp cat cumperi doar produse de calitate. Care sunt cele mai importante uleiuri de sub capota masinii tale si de unde le poti cumpara online, in cel mai scurt timp posibil, ei bine, despre toate acestea discutam chiar acum, in randurile de mai jos. 

Uleiul de frana

Uleiul de motor 

Uleiul cutiei de viteze 

Uleiul de frana

Acest ulei reprezinta legatura dintre pedala de frana si sistemul de franare propriu-zis. Este un lichid extrem de vital atat pentru lubrifierea componentelor ce alcatuiesc sistemul de franare, cat si pentru siguranta ta si a celorlalti pasageri din masina. In lipsa acestui ulei, componentele ce asigura (prin frecare) procesul de franare ar avea o viata extrem de scurta, in urma uzurii aparute. 

Ce trebuie sa stii despre acest lichid este ca se schimba o data la 4 ani, sau o data la 120.000 de kilometri parcursi cu masina ta. In cazul in care nu respecti aceste indicatii tehnice, te expui unor riscuri nedorite, cum ar fi coborarea pedalei de frana in timpul mersului, fara ca tu sa fi actionat pedala respectiva.

Uleiul de motor 

Vorbim acum despre unul dintre cele mai importante lichide ale unei masini, lichid ce ofera multiple avantaje. In cazul motoarelor pe baza de combustie, uleiul de motor asigura lubrifierea optima a componentelor, in timpul frecarii acestora, oferind in acelasi timp si o racire excelenta a intregului sistem. 

Statisticile arata ca un ulei de motor foarte bun poate raci motorul cu pana la 25%, asadar iata cat de important este sa cumperi intotdeauna piese auto si consumabile de calitate, pentru o viata cat mai lunga a masinii tale. Mai mult decat atat, uleiul de motor curata de cele mai multe ori circuitele, in urma impuritatilor provenite ca urmare a frecarii pieselor de motor. 

Uleiul cutiei de viteze

Pentru ca pinioanele sistemului de transmisie sa functioneze intotdeauna la capacitate optima, rolul uleiului pentru cutia de viteze este sa asigure o buna lubrifiere a acestora. Insa cu timpul, acest ulei capata impuritati rezultate in urma acestei frecari continue. Un ulei de calitate superioara inlatura aceste impuritati, racind in acelasi timp cutia de viteze. 

In functie de tipul cutiei de viteze a masinii tale (manuala sau automata), trebuie sa retii un aspect cat se poate de important: uleiul pentru cutia automata de viteze se schimba mai des decat cel destinat cutiei manuale. 

Daca vrei ca masina ta sa aiba o viata cat mai lunga, oferindu-ti mereu confort si siguranta cu fiecare drum pe care il faci la volanul acesteia, cumpara intotdeauna cele mai bune lichide auto pentru motor. Pe epiesa.ro vei gasi mereu o gama variata de lichide, indiferent de rolul acestora in functionarea motorului

Asa ca intra chiar acum pe site si adauga in cosul de cumparaturi uleiuri auto de calitate, alaturi de alte componente importane ale masinii: sisteme de iluminat, filtre de aer, piese auto BMW de la Epiesa, sau apartinand oricarui alt brand auto cunoscut. Nu trebuie decat sa alegi marca si modelul masinii tale si sa treci prin 3 pasi simpli (premergatori comenzii online), pentru a te bucura in cel mai scurt timp posibil de piese auto de calitate, la cele mai avantajoase preturi! 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.