Conform Ministerului Apărării din Taiwan, relatează Biziday.ro, forțele aeriene au avertizat aeronavele chineze prin intermediul unei intervenții. În tot acest timp, sistemele de rachete au monitorizat aeronavele chineze care au survolat partea de nord-est a Insulei Pratas, ce este administrată de Taiwan.
Cu toate acestea, niciun foc de armă nu a fost tras, iar spațiul aerian al Taiwanului nu a fost pătruns de avioanele Beijingului.
Aceasta a fost cea mai mare incursiune a forțelor chineze în Taiwan de la finalul lunii ianuarie. Pe data de 23 ianuarie, 39 de avioane din China au intrat în zona de identificare aeriană a Taiwanului. Cu toate acestea, niciun comentariu nu a venit din partea Ministerului Apărării din China.
Ce spune Taiwan despre acțiunile Chinei
În trecut, Taiwanul a declarat că aceste misiuni au un scop foarte precis.
Citeste si: După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice
De asemenea, Taiwan susține că aceste activități militare sunt desfășurate cu scopul de a epuiza forțele sale, dar și pentru a se vedea cum statul insular va răspunde, dacă o situație de criză va începe.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Statele Unite ale Americii susțin că vor apăra Taiwan în cazul unui atac început de China
Se pare că posibilitatea începerii unui conflict armat între China și Taiwan preocupă din ce în ce mai mult Statele Unite ale Americii.
Tocmai din acest motiv, Joe Biden a intervenit și a spus că Statele Unite ale Americii vor interveni și vor sprijini Taiwan, în cazul în care China va începe un atac, relatează Stiridiaspora.ro.
„ Da.
Joe Biden a spus că războiul din Ucraina afectează securitatea mondială
„Războiul din Ucraina nu are consecinţe doar asupra Europei, ci este un atac împotriva democraţiei şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi ale integrităţii teritoriale.
Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referinţă din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiţie între democraţii şi autocraţii.
Modul în care vom răspunde nu implică doar o alianţă regională, ci una globală. Există o mulţime de lucruri care decid dacă o democraţie poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări incredibile cu care ne confruntăm. Amândoi (Joe Biden şi preşedintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită şi că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini”, a spus Biden.