30 de pirande s-au pus cu burta pe carte! Uita-le cum invata pana si limba lui Shakespeare VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:05

30 de pirande din comuna galateana Ivesti, trecute bine de varsta adolescentei s-au pus cu burta pe carte.

Pentru ca nu a invatat in copilarie, tot clanul Stanestilor a venit acum la scoala.Cu basmaua, cu pixul si caietul la purtator, elevele sunt numai ochi si urechi la doamna invatatoare, careia ii e cam greu sa le deosebeasca. Nu de alta, dar cele mai multe dintre ele poarta acelasi nume de familie- Stanescu.

Depasita de situatie, invatatoarea clasei a iii-a a gasit totusi o solutie ca sa-si deosebeasca elevii- apeleaza la initiala tatalui.


Pirandele care poarta acelasi nume dau dovada si de aceeasi ambitie. Asezate frumos in banci sunt la fel de silitoare ca si un boboc de sapte ani. Nu ies din cuvantul invatatoare si se straduiesc sa invete sa scrie si sa citeasca.

Chiar daca au acasa copii, nepoti si stranepoti, elevele cu fuste colorate iciodata nu e prea tarziu, isi spun scolarii trecuti de prima tinerete.


Pirandele nu invata numai sa scrie si sa citeasca in romaneste, ci au intrat chiar si in tainele limbii lui Shakespeare. Si pentru ca trebuie sa tina pasul cu lumea, in curand elevele vor studia si informatica. Dupa ce pleaca de la cursuri, elevele Stanescu din Ivesti se intorc acasa unde isi ajuta copiii si nepotii sa-si faca temele.