30 de zile va sta Sorin Oprescu in arest preventiv! Primarul general al Capitalei a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 13:31

Hotararea poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Cu cateva minute inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Sorin Oprescu.

Decizia nu este insa  definitiva si vine dupa o zi intreaga de perchezitii facute in trei judete, la sediul primariei capitalei, la administratia strazilor si cimitirelor, dar si la vila edilului de la Ciolpani.

O adevarata retea era constituita la Primaria capitalei, atunci cand venea vorba de spaga, spun procurorii DNA. De la fostul sofer al primarului Sorin Oprescu pana la directori din Primarie, toti ar fi lucrat pentru un scop comun: mita.

Capul caracatitei care se ingrasase din mita la umbra Primariei Generale era nimeni altul decat fostul sofer al Sorin Oprescu. Acesta ar fi fost cel prin mana caruia treceau toate combinatiile si tot el era cel care stia cine primeste sau nu spaga, probabil de aici i se tragea si porecla -  Grenada. El ar fi pretins de la patru oameni de afaceri peste 850 de mii de lei.

Din acesti bani, echivalentul in lei a 70.000 euro ajungeau la cei doi sefi ai Palatelor Brancovenesti.

Totul se petrecea sub blajina obladuire a primarului general  care nu era interesat de unde provin banii, atata vreme cat 10 la suta din contractele oamenilor de afaceri cu primaria ajungeau in buzunarul sau, 60 la suta era impartit frateste intre directori si alti angajati iar 30 la suta ramaneau in buzunarul celor care bateau palma cu Primaria Generala.

Asa incat toata lumea sa fie multumita.


Frate, frate, dar cand venea vorba de spaga, spun anchetatorii, Oprescu era si cel mai pretentios dintre toti. La el, mita nu ajungea decat in euro si in anumite conditii. Asa ca nu e de mirare ca la perchezitii, mascatii i-au ravasit locuinta primarului si i-au cautat banii si sub parchet, dar si in gradina din curte.
Nu mai putin de 18 mii de euro au ridicat anchetatorii din vila de la Ciolpani, bani marcati.

Averea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de fapte de coruptie, este verificata de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Din salariul sau anual de 78.750 de lei pe care il primeste de la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, a reusit sa si faca o colectie de arta frumusica.Cel putin asta rezulta din declaratia sa de avere care arata ca edilul detine obiecte de arta in  valoare de 57 de mii de euro si icoane de 9000 de euro.
La toate acestea se mai adauga bijuterii, ceasuri si aparatura electronica- in valoare de  25 de mii de euro. In plus, primarul general mai are un teren de 1000 de metri patrati si o vila in Ciolpani, dar si un alt teren intravilan in Predeal si un apartament in Bucuresti. In conturi, Oprescu are peste 129.000 de lei si 38.000 de dolari.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Coincidenta

sau nu, cu cateva ore inainte ca DNA-ul sa il retina pentru luare de mita, Sorin Oprescu declara nonsalant ca nu doarme incaltat de frica DNA-ului.