4 avantaje ale ochelarilor de soare cu dioptrii

Author: O.P.

În ziua de azi, dacă porți ochelari cu dioptrii, nu mai trebuie să suporți lumina orbitoare a soarelui, să investești în lentile heliomate costisitoare, să apelezi la combinația lentile de contact plus ochelari de soare sau la ochelarii de vedere cu clip-on magnetic, ori să cauți ochelari de soare pe care să-i poți purta peste cei de vedere. Din fericire, există pe piață diverse modele de ochelari de soare cu dioptrii (inclusiv rame de ochelari) ale căror lentile au filtre speciale pentru a-ți proteja ochii și pielea din jurul ochilor de razele soarelui. Mai mult, magazinele online care comercializează astfel de ochelari, îți pun la dispoziție oglinzi virtuale, ce te ajută să-ți dai seama dacă perechea pe care vrei s-o achiziționezi ți se potrivește.

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt ochelari de soare a căror lentile nu au doar protecție UV, ci și dioptrii pentru corecția vederii. Lentilele pot fi monofocale sau multifocale (progresive). Cele monofocale sunt destinate persoanelor care nu văd la apropiere sau la distanță, pe când cele multifocale ori progresive sunt create pentru persoanele care au nevoie de o corecție a vederii atât la apropiere, cât și la distanță. 

Iată cele 4 avantaje principale ale ochelarilor de soare cu dioptrii! 

1. Îți oferă dublă protecție

Ochelarii de soare cu dioptrii te protejează de razele ultraviolete ale soarelui, dar și de lumina albastră pe care o emit ecranele electronice și sursele de lumină artificială. Mai mult, poți opta pentru ochelari de soare cu dioptrii și filtru de polarizare, aceștia eliminând în totalitate strălucirea și reflexiile deranjante și periculoase.

2. Sunt foarte practici

Acești ochelari întrunesc într-o singură pereche atât beneficiile ochelarilor de vedere, cât și cele ale ochelarilor de soare. Din acest motiv, ei sunt foarte practici, în special în comparație cu cei cu clip-on magnetic ori combinația de lentile de contact și ochelari de soare simpli. 

3. Poți să-ți alegi stilul care te reprezintă

Ai la dispoziție numeroase modele de rame, iar lentilele pot fi personalizate în funcție de preferințele tale. Poți opta, așadar, pentru lentile în culorile preferate și rame în stilul care te reprezintă.

4. Îi poți purta când faci sport sau când pleci în vacanță 

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt perfecți pentru ciclism, ski sau pentru vacanță. Dacă ești adepta sporturilor în aer liber, atunci știi că ai nevoie de ochelari cu lentile polarizate, care îți protejează ochii de strălucirea orbitoare a soarelui din zilele deosebit de însorite și de cea ce este reflectată de suprafețele tip oglindă de pe clădiri, ori de zăpadă. Asta înseamnă că o pereche de ochelari de soare cu dioptrii și filtru de polarizare este ideală pentru a putea să te bucuri de activitățile în aer liber, indiferent de vremea de afară. 

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt perfecți pentru persoanele care au nevoie de ochelari de vedere și care nu văd aproape nimic atunci când poartă doar ochelari de soare normali. Acești ochelari au dublă utilitate: îți protejează ochii și pielea din jurul lor de soare și îți permit să vezi la fel de clar precum o fac ochelarii de vedere. 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.