4 cărți de beletristică pe care să le citești în natură

Author: Oana Iosif
video Foto(4)

Plimbările în aer liber și lectura sunt două activități ce se îmbină perfect atunci când dorești să ieși din rutina zilnică. Cititul în natură te ajută atât pe plan spiritual cât și pe plan emoțional și personal. Este o activitate care te destinde și te împlinește sufletește, mai mult decât atunci când alegi să citești acasă, de exemplu.

Lectura este o activitate specială, de aceea este musai ca atunci când vrei să citești în natură să îți alegi anumite cărți. Romanele care fac parte din categoria literatură universală sunt ideale pentru citit atunci când alegi să te relaxezi în natură.

Îți prezentăm o selecție de autori contemporani și clasici din ale căror opere am ales cărți străine ce te vor inspira să petreci mai mult timp în natură alături de o carte bună.

 

  • 1Q84 – Haruki Murakami

     

     

    Primul volum din trilogia 1Q84 a autorului Haruki Murakami începe cu prezentarea a două povești interdependente care implică două personaje, un bărbat și o femeie, două situații ilegale, poate două lumi diferite. Pe măsură ce vei parcurge paginile cărții, cele două povești par să aibă elemente din ce în ce mai comune și, în cele din urmă, duc la același mister, autorul sugerând că ceea ce va urma este greu de dedus. Scriitorul începe povestea într-un mod care nu arată nimic semnificativ, dar apoi hrănește cititorul cu cantitatea corectă de date, contruind încet un mister care pare să aiba mai multe extensii, făcându-te să nu te mai poți opri din lectură până când nu ajungi la sfârșitul cărții.

    În afară de misterul creat în jurul celor două personaje, există și o latură emoțională, care este exprimată în principal de subiectul obișnuit al autorului, psihologia femeilor rănite.

     

  • Neastâmpăr – Raymond Radiguet

     

     

    Acest volum este un roman scurt despre dragostea adolescenței, protagoniștii fiind un băiat de șaisprezece ani și o fată de nouăsprezece ani. Eroina romanului este căsătorită cu un soldat aflat pe front, acțiunea având loc în timpul celui de-al doilea război mondial. Autorul reușeste să capteze minunat angoasa, pasiunea, egoismul și obsesia iubirii adolescentine. Băiatul este uneori ca un copil mic care are o furie constantă împotriva lumii și totuși, subiectele abordate în carte sunt mult mai serioase. Este un roman ce te face să privești înapoi și te provoacă să îți pui întrebări despre cât de egoist a fost personajul și cât de puține lucruri a înțeles.

    Acest roman este o realizare remarcabilă pentru un autor atât de tânăr care a publicat doar două romane și care s-a stins din viață la vârsta de 20 de ani.

     

  • Vă place Brahms? – Francoise Sagan

     

     

    Din când în când găsești câte o carte a cărei poveste te impresionează nu numai datorită modului în care autorul a oferit un sens acțiunii ci și prin prisma emoțiilor transmise cu ajutorul cuvintelor și a complexității personajelor și a intrigii. Opera lui Francoise Sagan este plina de idei și fraze ce se potrivesc perfect poveștii, oferă un rafinament care se dezvoltă încet și atinge acea parte profundă a sufletului tău care este dornică să afle mai multe despre adevărurile de bază ale iubirii.

     

  • Uriașul îngropat – Kazuo Ishiguro

     

     

    Romanul lui Kazuo Ishiguro este o reflecție subtilă asupra memoriei și a uitării, a rolurilor pe care acestea le joacă în viețile indivizilor cât și în cele ale țărilor și popoarelor. Autorul îți oferă în acest volum o fabulă fascinantă despre căutarea memoriei prin prisma unui cuplu de vârstnici. Călătoria lor te va purta într-o epocă întunecată si redată nostalgic, mai exact o Anglie aflată în ruină, o perioadă post-arturiană încărcată de miturile, tradițiile și eroii din acele vremuri.

    În lumea edenică a lui Ishiguro, personajele sale doresc o cunoaștere a trecutului așa cum o aveau zeii, dar cu ce cost pot obține asta? Vor supraviețui sau își vor înclina viața spre căderea în abis?

     

    Literatura universala este fereastra spre lumi imaginare magice, eroi mitici, personaje cu povești uimitoare care te atrag în povestea lor și te fac părtaș la ceea ce ele trăiesc, te îmbie cu fraze elegant create și emoții trăite intens pe tot parcursul cărții.

    Lasă natura să îți învăluie simțurile în timp ce te pierzi în povestea unui roman.

     

     

     

     

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.