4 filme celebre cu Marin Moraru. Trebuie neapărat să le vezi

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 30 oct 2023, 03:50

Filme celebre cu Marin Moraru

Sursa: Facebook Marin Moraru In Memoriam

Marin Moraru ar fi împlinit astăzi vârsta de 86 de ani, însă în urmă cu 7 ani acesta a decedat, lăsând în urma sa numeroase filme celebre pe care să le vedeți.

La data de 21 august 2016, Marin Moraru, o stea a teatrului a decedat. Iată 4 filme celebre în care apare Marin Moraru.

Citește și: Ce spune Carmen Tănase despre marele actor Marin Moraru, care a picat-o la Actorie! După ani aveau să joace împreună

Filme cu Marin Moraru, îndrăgitul actor român

Operațiunea Monstrul

Producția cinematografică spune povestea unui grup de 5 bărbați, prieteni și colegi de muncă, ce pleacă, fără să le spună nevestelor, într-o excursie în Deltă. Cei cinci vor merge la pescuit, la vânătoare, însă și aceste banale activități le vor pune bețe în roate personajelor principale, iar acțiunea va deveni și mai amuzantă atunci când unul dintre bărbați va prinde Monstrul.

Ringul

Andrei este acum șofer de tir, însă ajuns în Germania, acesta se întoarce la prima sa iubire, adică boxul. Acesta va avea ocazia să fie boxeur la categoria semigrea, iar alături de fostul său antrenor, Tom, Andrei va reuși să treacă peste una dintre cele grele perioada din viața sa.

Cuibul de viespi

Filmul spune povestea surorilor Duduleanu, ce fac parte dintr-o familie de comercianți prosperi, ce conduc clanul, în anul 1936, atunci când Bucureștiul era cunoscut drept ,,Parisul Estului".

De-a lungul producției cinematografice vom vedea cum Mircea Aldea devine parte din familie, însă pentru puțin timp, iar accentul se va pune doar pe situațiile dificile pe care cele trei surori trebuie să le rezolve.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Actorul și sălbaticii

Un teatru celebru își dorește să facă un spectacol special, în care numerele să pună pe scenă o piesă la adresa nazismului și a Gărzii de Fier. Directorul teatrului, Costică Caratase, alături de Ionel Fridman, cel care scrie textul, vor fi avertizați în nenumărate rânduri să nu facă acest lucru. Cei doi nu s-au dat bătuți, iar în urma acestei decizii au început să apară victime, primul fiind Ionel Fridman, care a fost asasinat deoarece a sfidat avertismentele, iar Costică Caratase își dorește să termine piesa, în ciuda riscurilor.

Citește și: Dorel Vișan: „Telenovelele îi strică pe actori. Nu am vrut să fiu cunoscut ca un actor dintr-o telenovelă” Motivul pentru care marele actor nu acceptă astfel de roluri

Marin Moraru ar fi împlinit 86 de ani pe 31 ianuarie 2023

Marin Moraru a fost mare actor din România, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum ,,Faleze de nisip”, ,,Amen”, ,,Concurs” și multe altele.

Acesta s-a stins din viață în anul 2016.

Actorul Marin Moraru a decedat la data de 21 august 2016, la vârsta de 79 de ani. Acesta era internat de mai bine de o săptămână la Spitalul Elias, după ce acesta s-a luptat cu probleme de sănătate.

„Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela. (…) Nu mi-e frică decât de o boală urâtă, care nu se mai termină”, a declarat acesta.

În perioada de dinainte de decesul acestuia, actorul s-a arătat nemulțumit de modul în care se tratează teatrul și filmul în țara noastră. „Ce să fac? Cu beep-uri d-astea de nu te mai saturi de ele. ’te-n gură, ‘te-n nară, ‘te-n suflet şi alte lumânări... Asta este oribil, aşa ceva nu se poate! Ei cred că sunt „reali”, că sunt normali, că asta-i realitatea. Cum pot eu să mă duc să fac aşa ceva? Cum pot eu să deschid gura să zic ’te-n nară? Spune-mi şi mie. Toate filmele româneşti fără asta nu există. D-asta nu mă duc la film. Nu se poate aşa ceva....", spunea acesta în interviurile sale, potrivit digi24.ro.

Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937, în București. Acesta și-a făcut debutul în rolul lui Iovanovici, la vârsta de doar 17 ani. Cu toate că încă de la o vârstă tânără acesta a avut onoarea de a juca pe scenă, Marin Moraru a vrut să se facă inginer sau aviator, însă o anumită ,,nepotrivire de caracter"  l-a făcut să încerce să își dezvolte pasiunea pentru actorie.

Citește și: Ce salariu are Carmen Tănase. Actrița susține că nu vrea să supraviețuiască, ci să trăiască din ei

Sursa: Facebook Marin Moraru In Memoriamcinemagia.ro

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.