4 filme și documentare despre viața lui John Lennon

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 07 sep 2023, 06:35

4 filme și documentare despre viața lui John Lennon

Sursa: Facebook John Lennon

John Lennon este cel ce a pus bazele trupei The Beatles, iar aceste filme și documentare urmăresc viața artistului, de la adolescență la ultima zi din viața acestuia.

John Lennon este o legendă cunoscută pentru talentul muzical desăvârșit pe care l-a avut, iar despre viața lui s-au regizat multe filme și documentare, iar acestea sunt cele mai spectaculoase.

Citește și: 3 filme scoase de youtuberii români. Ai la ce să te uiți în timpul liber

Filme inspirate din viața lui John Lennon

Nowhere Boy

Producția cinematografică aduce pe marile ecrane adolescența lui John Lennon, în acea perioadă din viața sa în care și-a dezvoltat pasiunea pentru cântat și a înființat faimoasa trupă The Beatles. Acest film este inspirat din cartea scrisă de sora vitregă a lui John Lennon, Julia Baird: ,,Imagine This: Growing Up With My Brother John Lennon”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Artistul a fost un tânăr curios și amuzant, ce a copilărit în suburbiile orașului Liverpool, alături de minunata sa familie ce era formată din două surori extraordinare ce îl iubeau necondiționat și mătușa lui, Mimi, care l-a crescut de la vârsta de 5 ani, după ce mama sa l-a abandonat. Dorința de a avea o familie normală l-a făcut pe John Lennon să se refugieze în muzică, un gen unic ce îl apropie de Paul McCartney.

In His Life: The John Lennon Story

John Lennon este un tânăr ce își duce veacul în suburbiile orașului Liverpool, un om mic, cu vise mărețe. Producția cinematografică ne poartă prin povestea succesului acestui artist, ajungând astfel unul dintre cei mai influenți din industria muzicală.

Acest film ne arată maturizarea rapidă de care a avut parte John Lennon, dar și cum l-a schimbat întâlnirea cu Paul McCartney, alături de prima sa soție și nașterea copilului lor.

Toate acestea duc la nașterea uneia dintre cele mai apreciate trupe rock din istorie, The Beatles.

Citește și: 4 filme cu Woody Allen. A jucat în Hannah and Her Sisters

Documentare despre viața lui John Lennon

Imagine: John Lennon

Imagine: John Lennon este un documentar ce pune cap la cap peste 240 de ore filmate din viața marelui artist John Lennon.

Este un material ce conține imagini și înregistrări prețioase ce publicul le va viziona în premieră. Producătorii transformă această arhivă împreună cu cele 36 de piese folosite pentru coloanele sonore din diferite filme, într-un omagiu adus la adresa lui.

The Day John Lennon Died

Acest documentar a apărut în ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la uciderea marii legende John Lennon.

Producția cinematografică pune în lumina reflectoarelor ultima zi din viața artistului, de la ultimul interviu pe care acesta l-a dat la radio, până la autograful pe care l-a dat posibilului său criminal. O zi care a început ca una normală, la studio, până la ultimele sale clipe în care și-a văzut băiatul ucis.

Citește și: 4 filme cu Jenna Ortega, interpreta lui Wednesday din serialul cu același nume

Sursa: Facebook John Lennoncinemagia.ro