4 investiţii pe care angajatorii români trebuie să le facă pentru a-şi creşte profiturile anul acesta

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 13 iul 2020, 15:10

Prima lună din an este perioada în care se stabilesc bugete şi strategii, iar dacă vrei ca firma ta sau cea în care lucrezi să aibă un an cu adevărat prosper, ia în calcul aceste investiţii.

Cu toţii ştim deja că pentru a avea un profit mulţumitor, trebuie mai întâi să faci câteva investiţii inteligente. Din păcate, însă, multe firme acordă bugete mari unor lucruri sau unor servicii inutile. Iată, mai jos, care sunt cele mai deştepte cheltuieli pe care le poate face o companie pentru a-şi creşte eficienţa, notorietatea şi profiturile, desigur.

1. Lucrurile indispensabile într-un birou şi care îi fac pe angajaţi să lucreze mai repede şi mai bine

În orice firmă se utilizează computere, iar dacă angajaţii încă lucrează cu nişte aparate vechi, care se blochează mereu şi care le îngreunează munca, productivitatea lor generală este extrem de afectată. Orice manager ar trebui să ia în calcul investiţiile în echipamentele de care depinde munca de zi cu zi a unui angajat.

Mai mult decât atât, dacă din birou lipsesc lucruri de bază, întreaga activitate se desfăşoară cu dificultate şi apar sincope inutile în procese.

Ele îi ajută pe angajaţi să lucreze mai repede şi mai bine, iar o eficienţă crescută se traduce în proiecte mai multe şi mai profitabile. În plus, aşa cum vezi, este vorba despre o investiţie infimă în comparaţie cu potenţialul pe care îl aduce în companie.

2. Anul acesta, investeşte mai mult în propriul nume

Se spune că reclama este sufletul comerţului, aşa că, dacă vrei să vinzi mai mult anul acesta, e cazul să investeşti mai mult în publicitate.

Un prim lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este alegerea celei mai bune forme de publicitate pentru compania ta şi să nu uiţi de puterea reţelelor de socializare.

Investiţiile inteligente în marketing şi publicitate vor aduce profituri înzecite, aşa că înainte să alegi destinaţia banilor, informează-te bine cu privire la opţiunile pe care le ai şi fă o analiză cât mai clară a publicului tău.

Îmbunătăţirea site-ului de prezentare şi folosirea unor noi canale prin care să îţi faci numele cunoscut reprezintă alte aspecte importante şi cărora ar trebui să le acorzi atenţie, pentru că ţin tot de felul în care te percepe publicul.

3. Condiţia esenţială pentru a creşte mereu profiturile

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

O altă investiţie pe care trebuie să o faci anul acesta este în produsul sau serviciul pe care îl furnizezi. Alocă timp şi resurse financiare pentru inovaţii, noutăţi pentru clienţii tăi. Numai aşa vei putea creşte anual veniturile tale. Trăim în vremuri în care firmele care nu reuşesc să aducă nimic nou dispar în scurt timp, îşi pierd rapid clienţii şi competiţia le-o ia înainte.

Este vital să investeşti în propriul produs deoarece de el depinde succesul firmei.

Indiferent de ce domeniu discutăm, există mereu loc de inovaţie.

4. Un trend care prinde contur în ţara noastră

Tot mai mulţi angajatori au început să acorde importanţa cuvenită pregătirii angajaţilor, aşa că investesc în cursuri de specializare şi de perfecţionare pentru salariaţi. Angajaţii unei firme sunt direct responsabili de succesul sau de eşecul ei şi cu cât sunt mai bine pregătiţi, cu atât mai bune vor fi şi rezultatele obţinute de ei. Orice firmă, oricât de mică, ar trebui să ia în considerare investiţia în aceste cursuri, mai ales pentru manageri.

Dacă faci aceste investiţii, poţi fi sigur că, la finalul lui 2017, bilanţul va arăta mult mai bine. Care dintre investiţiile de mai sus ţi se pare că are cel mai mult impact asupra succesului companiei?

Sursa foto: Shutterstock