4 locuri de vis din România, la care poți ajunge cu trenul

Author: Bianca Vidoi

Orașul Brașov poate fi vizitat după doar două ore de mers cu trenul din București

Sursa: Unsplash

România este o țară apreciată mai mult de către străini, fiind considerată costisitoare de către locuitori, însă nu este întotdeauna cazul.

Există români ce își doresc să descopere cele mai frumoase locuri din țară fără a plăti sume exorbitante de bani, iar acest lucru este posibil. La numeroase locuri rupte din basme se poate ajunge cu trenul, ceea ce reduce costurile pentru românii ce își doresc să vadă ce pune la dispoziție frumoasa lor țară. Iată care sunt locurile de vis din România la care putem ajunge cu trenul.

4 locuri de vis din România, la care poți ajunge cu trenul

Românilor le este mult mai comod să se deplaseze cu ajutorul autovehiculelor, însă se poate merge cu trenul dacă ne dorim ca bugetul pe care îl avem să nu fie foarte afectat, ocazie cu care putem descoperi peisaje pe care nu le-am admira din confortul propriei mașini. Există nenumărate locuri de vis în care puteți să ajungeți cu trenul, locații în care să vă bucurați de peisaje de neuitat, aer curat și experiențe unice.

1. Valea Prahovei

Valea Prahovei este o zonă extrem de apreciată de turiști și vă puteți bucura de aceasta după doar aproximativ o oră și jumătate de mers cu trenul, ore în care vă puteți delecta cu peisajele superbe puse la dispoziție de către Munții Bucegi. Puteți alege astfel să faceți o oprire la Sinaia, unde puteți vizita Castelul Peleș sau Castelul Pelișor.

După această vizită vă puteți aventura într-o drumeție pe Poteca Regală până la Stâncile Franz Joseph, urmând să mai mergeți până la Stâna Regală. Dacă vreți să continuați această drumeție superbă pentru a ajunge la o panoramă incredibilă, atunci puteți alege să mergeți până la Cota 1400 sau Cota 2000.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: 4 locuri superbe din apropierea Brașovului pe care le poţi vizita într-o zi

Castelul Cantacuzino poate să fie vizitat și admirat în Bușteni, până unde faceți aproximativ două ore de mers cu trenul, zonă în care puteți să vizitați și Mănăstirea Caraiman. Pasionații de drumeții pot să înceapă o călătorie de o oră până la Crucea de pe Caraiman sau chiar până la Cascada Urlătoarea.

2. Brașov

Orașul Brașov atrage milioane de vizitatori anual, fiind astfel considerat de mulți români unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră, la care se poate ajunge cu trenul, în doar trei ore. Ajunși în Brașov oamenii nu se pot plictisi, având la dispoziție nenumărate atracții turistice impresionante, precum Biserica Neagră, Muzeul Județean de Istorie sau strada Sforii, aflate chiar în centrul orașului.

În cazul în care vreți să descoperiți și atracțiile turistice aflate în jurul centrului orașului Brașov, atunci puteți descoperi povestea incredibilă a Bastioanelor și Turnurilor de apărare din jurul orașului, unde descoperim mai multe informații despre țara noastră, dar unde putem aprecia și priveliștea incredibilă a Brașovului.

3. Târgoviște

Orașul Târgoviște se află destul de aproape de București, fiind astfel o călătorie destul de scurtă cu trenul, însă astfel veți avea suficient timp pentru a explora orașul și pentru a vă bucura de fiecare obiectiv turistic. Principala atracție turistică cu care se poate lăuda fosta capitală a Țării Românești este Curtea Domnească, unde vom putea descoperi și Turnul Chindiei, în care putem să urcăm pentru a primi orașul de la înălțime.

Orașul Târgoviște pune la dispoziție și o mulțime de muzee, perfecte pentru românii ce vor să descopere mai multe informații despre țara lor, muzee printre care se numără și Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul Poliției Române sau Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești.

4. Buzău

Buzăul este un oraș perfect de vizitat pentru o zi, după aproximativ două ore de mers cu trenul. În acest oraș pe care românii nu îl vizitează adesea putem să descoperim și admirăm Conacul Marghiloman sau Parcul Crâng. Călătoriile cu trenul ne pot ajuta astfel să vizităm zone ascunse și superbe din țară, motiv pentru care putem să continuăm călătoria din Buzău până la Gara Nehoiașu, potrivit loculdelageam.ro.