4 locuri de vis din România unde îți poți petrece Paștele

Author: Andreea Sarpe
Actualizat: 08 ian 2023, 03:40
locuri-de-vis-din-romania-paste-2022 Foto(4)

locuri-de-vis-din-romania-paste-2022

Sursa: Colaj foto

Pentru că nu mai este mult până când creștinii ortocși vor sărbători Paștele anul acesta, noi v-am pregătit o listă cu locuri de vis din România unde vă puteți petrece sărbătorile pascale.

Locuri de vis din România unde îți poți petrece Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale de anul acesta se apropie cu pași repezi, iar cei care vor să evadeze din cotidian în mini vacanța care va urma o pot face alegând unul dintre locurile de vis din România în care își pot petrece Paștele. Dacă sunteți în căutarea unei oaze de liniște în mijlocul naturii, atunci Transilvania pare a fi unul dintre locurile perfecte către care să vă îndreptați.

Transilvania

Ruptă din rai, cu peisaje naturale care îți taie răsuflarea, Transilvania este unul dintre locurile de vis din România unde îți poți petrece sărbătorile pascale. Acest tărâm plin de mister, legende străvechi şi castele medievale oferă o multitudine de unități de cazare care vă pot oferi o experiență unică dacă veți alege să vizitați zona.

Chiar în inima Transilvaniei, departe de tumultul urban, se afla Raven’s Nest, într-o zona muntoasă și liniștită.  Inspirtată de legendele, istoria și tradițiile Transilvaniei, aceasta unitate de cazare vă poate oferi o experienta autentică, fiind un l oc de vis din România în care Paștele 2022

Citeste si: O biserica din Romania a fost inclusa in topul celor mai frumoase lacase de cult din lume. Cum arata Biserica din Viscri

să fie petrecut.

Una dintre locațiile din Transilvania care ne-a atras atenția în mod deosebit este Raven’s Nest sau „Cuibul Corbului„ Situat în comuna Sălciua din județul Alba, acesta este cu adevarat un loc unic în Romania. Departe de agitatia urbana, inconjurat de o padure deasă, cu cărări aventuroase, acest resort rural înghețat în timp reprezintă un adevărat loc de vis din România.

Clădite din dorința de a fi mai aproape de trecut,  clădirile care fac parte din proprietate provin din șuri vechi datând din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, care au fost

dezasamblate si reasamblate pe noua locație.  De asemenea, proprietatea se bucură și de o gradină, și de un spațiu tradițional de luat masa afară, sub cerul liber.

Banat

Locuri de vis, încărcate de istorie, construite de mâna omului sau de puterea incredibilă a naturii, peisaje fabuloase, priveliști care-ți taie respirația, toate acestea pot fi găsite în Banat. Prima stațiune lacustră din România ne-a fascinat, iar pentru iubitorii de apă poate fi unul dintre unul dintre locurile de vis din  România unde își pot petrece Paștele anul acesta.

Cei interesați să își petreacă mini vacanța de Paste într-o oază de liniște se pot caza într-una dintre cele 15 casuțe suspendate pe piloni deasupra Dunării. Legătura dintre aceste casuțe cu malul fluviului se face prin intermediul unui ponton lung.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Complexul se află în comuna Berzasca, în județul Caraș-Severin.

Buzău

Pentru cei care nu vor să se îndepărteze prea mult de Capitală, 110 kilometri de București puteți găsi un loc de vis unde să vă petreceți Paștele anul acesta.

Pensiunea Cetăţuia este situată pe dealul cu același nume, la 632 m altitudine, într-un decor de poveste, ascuns în inima pădurii. Pensiunea are o poveste uimitoare. La numai un an de la încoronarea sa la cârma Principatelor Unite, regele Carol I a vizitat Buzăul în căutarea unui loc pitoresc pentru a construi reședința de vară, Castelul Peleș.

Citeste si: Zile libere Paște ortodox și catolic 2022. Câte zile libere legale vor avea românii în acest an cu ocazia sărbătorilor pascale

A urcat în vârful Cetăţuia, însă panorama de vis nu a fost un argument suficient de convingător pentru rege. Lipsa unei surse de apă potabilă, la acea vremea, l-a făcut să renunțe la planul de a construi aici Castelul Peleș, potrivit calatoriinbascheti.ro.  

Maramureș

Tradițiile și obiceiurile străvechi se împletesc de minune cu frumusețile naturii în Maramureș, un alt loc de vis din România în care vă puteți petrece Paștele anul acesta.

Maramureș este o carte deschisă a vieții rurale, a țăranului român și orice trecător are șansa de a călători în timp și de a fi martorul unei vieți simple. Zonele rurale maramureșene se bucură de piesaje uimitoare și tradiții păstrate cu grijă de-a lungul anilor, reușind să treacă bariera temporală și să te trimită într-o altă lume.

La 45 de kilometri de Cimitirul Vesel, în Breb- satul de suflet al prințului Charles, Pensiunea Casa din Vale este unul dintre locurile de vis din România unde vă puteți petrece Paștele anul acesta.

Citeste si: Zece locuri din Romania despre care nici nu stiai! De la Biserica de sub lac la Tunelul Iubirii, toate te vor impresiona. Multe sunt unice in lume

Povestea casei este cu adevarat impresionanta. Într-o zi, în timp ce se afla în Breb, Florin -proprietarul casei ,a auzit că niște săteni vor să distrugă una dintre casele atât de dragi lui. O casă tradițională, veche de aproape 90 ani, urma să fie transformată în lemne de foc.

Atunci a luat nastere “Casa din Vale”, povestea unei case tradiționale strămutate câteva ulițe mai departe si reconstruite, bucată cu bucată, cu gândul de a gazdui turiști care vor să ia contact cu adevarăta cultură maramureșeana.

Florin a încercat să pastreze cat mai multe elemente tradiționale, refăcând în amănunt arhitectura originală, potrivit wildadventure.ro.