4 locuri superbe din apropierea Brașovului pe care le poţi vizita într-o zi

Author: Bianca Vidoi

4 locuri superbe din apropierea Brașovului pe care le poţi vizita într-o zi

Sursa: Unsplash

Brașovul a devenit unul dintre cele mai apreciate orașe din țara noastră, perfect pentru o escapadă de weekend sau o vacanță de mai multe zile.

Mii de turiști vin anual în Brașov pentru a se bucura de toate peisajele și atracțiile turistice pe care orașul le pune la dispoziție, însă aceștia aleg adesea să viziteze și locurile superbe ce se pot găsi în apropierea orașului.

Citește și: Când au loc Târgurile de Crăciun din 2023, în marile orașe Europene

Ce locuri din apropierea Brașovului poți vizita într-o zi

Orașului Brașov i-a crescut popularitatea în ultimii ani, atât în perioada sărbătorilor de iarnă, cât și în minivacanțele pe care românii le au de la stat cu ocazia sărbătorilor legale. Turiștii ce își doresc să viziteze Brașovul au diferite locuri pe care le pot admira în apropierea orașului, iar una dintre cele mai apreciate locații este Castelul Bran. 

Castelul Bran este asociat adesea cu Dracula, un faimos vampir, iar de-a lungul anilor, castelul a fost recondiționat de către Regina Maria, după ce aceasta l-a primit în semn de recunoștință pentru Marea

Unire de la 1918. Cetatea Râșnov este un alt loc apreciat de turiști în drumul spre Brașov, aceasta fiind prima fortificație ce păzea trecerea între Brașov și Câmpulung Muscel, oraș ce era capitală în acea perioadă, fiind astfel un loc plin de istorie și peisaje de neuitat.

În apropiere de Râșnov trebuie neapărat să vizitați și peștera Valea Cetății, peșteră aflată chiar pe drumul dintre Poiana Brașov și Râșnov.

Pasionații de drumeții pot face o oprire și la canionul 7 scări, traseu ce este marcat cu o dungă galbenă pe fundal alb și care durează aproximativ 3 ore. Este recomandat să vă luați la voi bocanci pentru această escapadă deoarece vor exista mai multe trasee ce trec prin pădure.

Mânăstire rupestră de la Șinca Veche este un alt obiectiv turistic pe care trebuie să îl observăm în vacanța noastră în Brașov, aflându-se la 50 de kilometri de oraș.

Această mânăstire este săpată în piatră și este cunoscută pentru că are o singură sursă de lumină, mai exact o gaură în tavan, fiind considerat un loc magic.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: 5 motive să planifici o vacanță de la zero cu o agenție de turism

Idee de traseu turistic, cu mașina, în apropierea Brașovului

În cazul în care v-ați săturat să mergeți pe Valea Prahovei până în Brașov, atunci puteți alege un traseu în care să admirați orașe noi și peisaje de neuitat, iar unul dintre acestea este ruta București-Târgoviște-Dragoslavele-Bran-Brașov. Traseul nostru turistic începe din București, iar principala oprire pe care o putem face este la Târgoviște, un loc cu multă istorie gata să fie spusă celor interesași.

Orașul Târgoviște le pune la dispoziție turiștilor Curtea Domnească, care este un complex de clădiri şi fortificaţii medievale, urmând ca de-a lungul anilor să se construiască Turnul Chindiei, considerat și astăzi un simbol al orașului. La marginea acestui oraș putem face o mică oprire pentru a vizita Mănăstire Dealu, cunoscută pentru că adăposteşte racla cu capul lui Mihai Viteazul.

Urmează să ne continuăm drumul spre Dragoslavele unde poate fi vizitat un vechi schit, urmând să admirăm castelul Bran în așteptarea momentului în care vom ajunge la finalul traseului, mai exact în Brașov.

Citește și: Cele mai tari destinații pentru Revelionul 2023-2024. Câte zile are minivacanța?

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.