4 lucruri pe care nu le știai despre Maldive

Author: Oana Iosif

Despre Maldive s-au spus și scris multe rânduri, însă nu suntem convinși că până la tine au ajung lucrurile cu adevărat importante despre acest colț de rai. Ne-am gândit că ți-ar prinde bine să știi care sunt cele mai importante X lucruri despre Maldive, înainte de a ajunge într-o vacanță acolo.

Nu e nevoie să aștepți luna de miere pentru a vedea Maldive

Ce-i drept, Maldive este o destinație preferată de cuplurile proaspăt căsătorite pentru petrecerea lunii de miere, însă cine a spus că trebuie să aștepți până după nuntă să ajungi în această loc exotic? Cu atâtea oferte turistice tentante, ar fi păcat să irosești timpul și să nu pășești pe nisipul alb al plajelor din Maldive mai devreme. Nici măcar nu vei avea nevoie de un partener sau de o parteneră pentru a ajunge aici, pentru că Maldive este o destinație aleasă de oameni de toate vârstele și cu diverse preocupări, așa că, cine știe, poate îți poți găsi un prieten bun sau chiar jumătatea în concediul tău exotic!

Nu trebuie să fii bogat pentru a merge în Maldive

Deși deseori plajele din Maldive, care par a fi decupate din reviste, sunt asociate cu viața luxuriantă, nu spune nimeni că ar trebui să fi câștigat la loterie sau să fi avut o moștenire serioasă pentru a-ți permite o vacanță acolo. Prețurile pentru o noapte de cazare într-un bungalow sau un resort de cinci stele din Maldive pot porni de la mai puțin de 200 de euro pe noapte pentru două persoane, așa că pentru un sejur întreg vei plăti mai puțin decât ți-ai fi putut imagina inițial. Mai mult decât atât, e foarte posibil să prinzi o ofertă de tip early booking care să ușureze și mai mult bugetul necesar pentru o vacanță cu adevărat impresionantă.

Fără alcool sau bikini în afara resorturilor!

Mare atenție la cum te îmbraci și ce faci în Maldive! Fiind vorba de o țară musulmană, ideea ta de petrecere a vacanței s-ar putea să nu se potrivească cu regulile localnicilor. Așa că e bine să știi încă de pe acum, înainte de a rezerva o vacanță în Maldive, că acolo nu vei avea voie să stai în costum de baie decât în zonele semnalizate ca atare, nicidecum nu poți părăsi resortul îmbrăcat sumar, mai ales dacă ești femeie! De asemenea, reguli aparte se aplică și în ceea ce privește consumul de alcool. Deși nu este interzis, acesta poate fi făcut doar în cadrul resortului. E bine să ții cont de aceste restricții, pentru a nu pune localnicii în situații delicate.

Ia mai mulți bani la tine

La fel de important de știut este și un detaliu despre care nimeni nu îți va spune nimic înainte să pleci spre Maldive - acela că vei plăti mai mult decât prețurile afișate. Maldive practică, pentru toate serviciile din HoReCa, o taxă de 12% și o taxă de servicii de 10%. Asta înseamnă că, de la nota de plată de la restaurant până la un cocktail cumpărat de pe plajă, vei plăti cu 22% mai mult decât vei vedea în lista de prețuri. Ținând cont de faptul că, cel mai probabil, vei vrea să treci toate cheltuielile pe cameră, urmând să achiți totul la final, e bine să te aștepți la costuri cu aproape un sfert mai mari.

Totuși, vestea bună este că în vacanța în Maldive nu va trebui să schimbi bani în moneda locală, pentru că toate prețurile sunt afișate și pot fi achitate în dolari. Ținând cont de aceste sfaturi, sperăm că ești cu un pas mai aproape de a-ți împlini, fără compromisuri, unul dintre cele mai mari visuri ale tale, acela de a petrece un concediu întreg într-o zonă exotică, așa cum este Maldive!

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.