4 metode simple pentru a avea grijă de tenul tău iarna aceasta

Author: Diana Tilă

Temperaturile scăzute ne afectează pe mai multe planuri, însă prima care are de suferit este pielea feței, pentru că intră în contact direct cu frigul. Aerul rece usucă tenul, care se înroşeşte şi se descuamează și în doar câteva zile poate căpăta un aspect neplăcut. Totuși, poți avea un ten extraordinar și în timpul iernii, dacă ai grijă de el atât de la exterior, dar și de la interior.

Iată câteva metode prin care poți să îți îngrijești mai bine tenul pe timp de iarnă:

Hidratarea intensă

Rutina de îngrijire a tenului trebuie schimbată în timpul iernii. Cremele pe care le utilizezi în mod curent trebuie înlocuite cu unele puternic hidratante, îmbogățite cu uleiuri și unturi naturale. Utilizează-le dimineața și seara înainte de culcare și neapărat după ce faci baie. Dacă tenul tău este unul uscat, va trebui să-l ajuți și mai mult pentru a depăși cu bine stresul produs de temperaturile scăzute. Utilizează de cel puțin două ori pe săptămână uleiuri faciale naturale care îți vor hrăni pielea, îi vor menține elasticitatea, frumusețea și strălucirea. Uleiul de argan sau jojoba este unul dintre cele mai bune pentru această perioadă.

Cum spuneam, tenul se îngrijește și de la interior și dacă suntem la capitolul „hidratare”, îți spunem să nu uiți să bei suficientă apă.

Renunță la țigări sau înlocuiește-le

Deja știi că efectele fumatului asupra tenului sunt nocive, iar iarna, aspectul lui va avea și mai mult de suferit, pentru că frigul va accentua și mai mult problemele care apar inevitabil. Da, e greu să renunți la țigări, dar măcar pe timp de iarnă le poți înlocui cu altceva care să te ajute să depășești cu bine perioada, cum ar fi țigara electronică.

Ce alimente să consumi

Alimentația joacă un rol foarte important atunci când vine vorba de menținerea unui ten frumos pe timp de iarnă, deci ar fi ideal dacă ai reuși să faci mici modificări în dieta ta zilnică și să introduci ingrediente benefice. Înlocuiește grăsimile saturate cu unele sănătoase, pe care le regăsești în semințe, avocado și carnea de pește. De asemenea, încearcă să consumi cât mai multe alimente cu un conținut ridicat de vitamina E - un antioxidant extraordinar pentru menținerea sănătății pielii - cum ar fi migdalele, alunele sau semințele de floarea-soarelui. Potrivit Nutritious Life, fructele colorate, cum ar fi afinele, murele sau merișoarele, sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, dar și a efectelor frigului asupra pielii. Afinele au un avantaj suplimentar:  conțin compuși care încetinesc apariția ridurilor și a efectelor îmbătrânirii.

Folosește protecție solară chiar și iarna

Bineînțeles că iarna soarele își face apariția mai rar și parcă nu are putere, dar aceasta este doar o impresie. În realitate, ne poate afecta tenul la fel de mult ca și vara. Astfel, dacă iarna îți petreci mult timp afară sau dacă îți plac sporturile de iarnă și mergi pe pârtii, folosește neapărat cremă de protecție solară.

 

Foto: Pexels