4 moduri în care pisica îți arată că te iubește. Da, pisicile chiar își iubesc stăpânii

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 09 aug 2023, 09:42

4 moduri în care pisica îți arată că te iubește

Sursa: Unsplash

Pisicile sunt cunoscute pentru modul lor rece în care se comportă cu stăpânii lor, însă dar pentru că acestea su un mod atipic de a își arăta dragostea.

Există câteva moduri în care pisicile își arată iubirea față de stăpânii lor, iar acestea diferă de acela prin care oamenii își arată iubirea. Iată câteva moduri în care pisica îți arată că te iubește.  

Citește și: De ce se uită pisicile atent. Ce văd și ce se află în mintea lor

Care sunt cele mai comune moduri în care pisicile își arată dragostea?

Cel mai comun mod în care pisicile își arată fericirea și dragostea este prin toarcere, acestea par adesea să aibă un mic motor special în interiorul lor, care pornește atunci când sunt relaxate și se bucură de ceva. Acest zgomot poate fi auzit atunci când vă mângâiați pisica, însă această acțiune poate  însemna, de asemenea, că pisica este supărată, dar nu este la fel de comun. 

Pisicile sunt mici și adorabile, însă acestea sunt carnivore care au instinct de vânătoare, iar adesea, atunci când micii prieteni pufoși ne aduc jucării sau alte lucruri pe care le prind, înseamnă că ne iubesc. Acestea sunt cunoscute pentru modul lor de a împărți lucrurile găsite cu persoanele pe care le iubește. 

Dragostea pisicilor își pot arăta dragostea și atunci când dorm, chiar dacă acestea fac această acțiune în mare parte de timp, mai exact peste 16 ore pe zi.

Atunci când o pisică doarme este foarte important ce loc alege deoarece aceasta se simte foarte vulnerabilă în timpul somnului, iar atunci când aceasta alege să doarmă în brațele stăpânilor, arată că se simt protejate și iubite.

Puteți să vă dați seama dacă pisica voastră vă iubește sau nu și atunci când vă întoarceți de la muncă, deoarece animalele de companie care se grăbesc spre ușa de la intrare când aceasta este deschisă, cu mult mieunat, astfel acestea încearcă să spună că sunt bucuroși să vă vadă, fiind un mod în care își arată iubirea, relatează thesprucepets.com.

Citește și: 15 sfaturi pentru a te descurca cu pisicile

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum să îți înțelegi mai bine pisica?

Pisicile sunt considerate cele mai apreciate animale de companie, acestea fiind adesea găsite în casele oamenilor, însă se mai întâmplă ca stăpânii lor să nu le înțeleagă întotdeauna comportamentul.

Pisicile au câteva metode de salutare, în funcție de cât de confortabil se simt în jurul tău, iar unul dintre cele mai cunoscute sunt atunci când vin la tine cu coada în sus.

Privirea pisicilor poate spune foarte multe, iar atunci când acestea se uită la voi, clipind încet, încercați să faceți același lucru deoarece prin acest mod vă spune cât de bine se simte cu voi.

Dacă pisica ta te mușcă ușor în timp ce te joci, probabil că îți spun că s-a săturat de joacă așa că cel mai bine este să o lăsați în pace. 

 

Dacă pisica ta mârâie la tine când o mângâi sau o ridici, nu vrea să fie deranjată, asta mai ales dacă doarme sau mănâncă, așa că trebuie să fiți atenți la aceste mici acțiuni pe care acestea le fac. 

Citește și: Pisica rămasă blocată în asfalt a fost salvată după 5 zile, în Capitală