4 motive să te angajezi la un studio de videochat

Author: Oana Iosif

Te-ai hotărât să te apuci de videochat? Ai mai făcut asta până acum? Fie că ești începătoare în acest domeniu, sau activezi în industrie de ceva vreme, suntem siguri că ai câteva întrebări despre felul în care se lucrează independent sau cu un studio. În 10 din 10 cazuri noi te sfătuim să optezi pentru o colaborare cu un studio serios, nu să activezi pe cont propriu.

De ce spunem asta? Ei bine, există o serie de avantaje atunci când se ocupă cineva de activitatea ta. Foarte puțini oameni pot reuși pe cont propriu și pot înfrunta toate obstacolele singuri. În majoritatea meseriilor ai nevoie de susținere și îndrumare. Află ce beneficii ai ca model de videochat și de ce merită să te angajezi la un studio, din cele ce urmează.

Ai contract de muncă

Multe fete care se apucă de videochat la domiciliu nu înțeleg faptul că meseria pe care o practică este ilegală atâta timp cât nu plătesc taxe la stat. Nici nu mai vorbim despre asigurări de sănătate sau alte beneficii. La drept vorbind, muncesc la negru. Desigur, există și posibilitatea de a lucra pe persoană fizică, dar nu credem că vrei să mergi la o instituție de stat și să declari acest domeniu de activitate.

Soluția normală și la îndemână este colaborarea cu un studio care se va ocupa de toate formele legale, va asigura plata contribuțiilor la stat și va avea grijă ca toată activitatea să se desfășoară în mod normal, atribuțiile tale fiind acoperite și de o fișă a postului.

Condiții de muncă excelente și echipament asigurat

Toată carisma din lume nu vor ține locul unei camere dezordonate, unui decor trist sau a unei camere web de proastă calitate. Dacă mai ai probleme și cu conexiunea la internet poți considera cariera de model de videochat deja încheiată. În plus, ești sigură că vrei să practici acest job de la domiciliu?

În cadrul unui studio de videochat profesionist vei avea parte de camere amenajate de designeri, decor și iluminare de calitate și cel mai bun echipament disponibil pe piață. Și nu trebuie să investești în toate acestea, doar să te bucuri de ele.

Confidențialitate

Chiar dacă nu ne convine, mentalitatea în țara noastră nu este printre cele mai progresiste în ceea ce privește sectorul nostru de activitate. Oamenii nu înțeleg pe deplin ceea ce fac modelele de videochat și consideră această meserie imorală din start. Astfel, se prea poate să nu-ți dorești ca lumea să afle cu ce te ocupi, sau cel puțin nu accidental. E dreptul tău să anunți prietenii și familia dacă și când vrei tu.

În cazul în care nu lucrezi cu profesioniști, nici confidențialitatea nu-ți va fi asigurată. Studiourile serioase blochează IP-urile din România și se asigură astfel că modelele pot fi văzute doar de utilizatori din alte țări.

Pregătire de specialitate

Mai ales pentru începătoare, fără training nu se poate face performanță în acest domeniu. Dacă lucrezi pe cont propriu vei face multe greșeli, greșeli pe care modelele care lucrează într-un studio le-au descoperit deja cu ani în urmă. Chiar vrei să pierzi timp și bani cu niște lucruri pe care le puteai învăța din experiențele altora?

În multe studiouri, fetele nu sunt puse în fața camerei până nu trec printr-un stagiu de pregătire care să le înarmeze pentru majoritatea situațiilor pe care le pot întâlni. Chiar și în timpul sesiunilor, trainerii sunt disponibil pentru întrebări sau sugestii. Nu poți beneficia de ajutorul asta la tine acasă.

Nici măcar nu vrem să pomenim despre celelalte beneficii și oportunități pe care le ratezi dacă nu lucrezi cu un studio de videochat. Află care sunt acestea în cadrul unui interviu!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.