4 orașe din România aflate lângă Dunăre. Idei de destinații pentru un weekend

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 mar 2024, 04:30

Idei de destinații pentru un weekend

Sursa: Unsplash

Dunărea este foarte importantă pentru țara noastră, iar încă de când suntem mici învățăm acest lucru. Iată cele mai frumoase orașe din România aflate lângă Dunăre.

Dunărea este al doilea cel mai mare fluviu ca lungime din Europa și străbate zona de suda țării noastre, trecând printr-o multitudine de o orașe din România. Iată câteva orașe în care puteți să priviți Dunărea și să vă bucurați de liniște și peisaje unice.

Citește și: Trenurile Soarelui au început să circule spre litoralul țării. Problemele pe care călătorii le vor întâmpina pe traseu

Ce orașe din România se află la Dunăre

4 orașe din România aflate lângă Dunăre
[Sursa: Unsplash]

Pe teritoriul țării noastre, Dunărea trece prin mai multe localități, mai exact Moldova Nouă, Orșova, Drobeta-Turnu Severin, Calafat, Corabia, Turnu Măgurele, Zimnicea, Oltenița, Călărași, Fetești, Cernavodă, Hârșova, Brăila, Galați, Pătlageanca, Tulcea și Sulina.

Fiecare localitate prin care traversează Dunărea reprezintă o nouă destinație pentru o escapadă de weekend.

Orșova

Orșova este orașul ideal pentru pasionații de natură, ce își doresc să aibă parte de cele mai frumoase peisaje care să cuprindă Dunărea și nu numai. Dacă decideți să mergeți în Orșova veți putea să vedeți Cazanele Mari și Cazanele Mici ale Dunării, loc în care se ascunde una dintre cele mai frumoase și mari sculpturi în piatră din Europa. Chipul lui Decebal nu este singurul ce poate fi observat pe apele Dunării, după acesta se află și Tabula Traiana, un monument săpat în stâncă, vechi de aproape 2.000 de ani.  

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Tulcea

Deși orașul Tulcea nu este unul dintre cele mai căutate din țara noastră, acesta pune la dispoziția turiștilor numeroase atracții turistice spectaculoase, precum faleza de pe care oamenii pot observa Dunărea. Pentru persoanele ce își doresc să vadă ceva modern, atunci acvariul din Tulcea este varianta de care aveți nevoie și puteți admira cele 24 de specii de pești din Dunăre și Marea Neagră.

Cernavodă

Cernavodă este un oraș foarte cunoscut de oamenii ce au mers la mare, fiind reprezentat de Podul „Anghel Saligny”, inaugurat la 14 septembrie 1895, fiind în acea vreme cel mai lung pod din Europa și unul dintre principalele poduri metalice cu deschidere mare. În Cernavodă puteți merge într-o descoperire a Muzeului de Istorie si Arheologie, unde se află grupul statuar ”Gânditorul” și ”Femeie șezând”, statui descoperite la Cernavodă într-un mormaânt din necropola de înhumație de pe dealul Sofia.  

Brăila 

Brăila este un oraș ce are ascunse câteva atracții turistice speciale, pe care trebuie să le vizitați, printre care se numără Cetatea Brăilei, ce a fost construită datorită accesului la Dunăre, iar portul acesteia era folosit pentru importarea mărfurilor. Printre simbolurile orașului se află și Castelul de Apă al Brăilei, ce a fost construit în 1912, castel ce a reușit să alimenteze cu apă jumătate din populația orașului.

Citește și: Risc de holeră în România? OMS trage un semnal de alarmă

Unde să mergi ca să vezi chipul lui Decebal 

Unde să mergi ca să vezi chipul lui Decebal 
[Sursa: Unsplash]

Chipul lui Decebal este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa și se află în țara noastră, fiind un obiectiv turistic apreciat și vizitate de mii de turiști. Acesta se află în apropiere de Golful Mraconia, în zona Cazanelor Mici ale Dunării, între localităţile Eşelniţa şi Dubova, spre Orşova, judeţul Mehedinți. și este foarte ușor de observat, având înălțimea de 40,5 metri şi lățimea de 25 m.

Construcția impunătoare a început în anul 1994 şi s-a finalizat în anul 2004, iar la realizarea acesteia au luat parte doisprezece persoane ce au lucrat în două ture de 6 ore fiecare. Lucrătorii începeau munca de la 7:30 la 13:30 şi de la 13.30 până la 19:30 și puteau să realizeze sculptura doar în perioada martie – octombrie a fiecărui an.

Sursa: zigzagprinromania.com  

 

Taguri: