4 provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 nov 2023, 01:00

Iată câteva provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe

Sursa: unsplash

Tik Tok este o aplicație pe care tot mai mulți oameni o folosesc, chiar și cei sub vârsta minimă de 13 ani, iar acestea sunt provocările la care părinții trebuie să fie atenți.

Aplicația Tik Tok poate avea diferite dansuri, farse, însă și provocări ce pot fi fatale pentru copilul vostru. Iată câteva provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe.

Citește și: Ce face fiul lui Cătălin Zmărăndescu pe Tik Tok. În ce măsură calcă pe urmele tatălui său

Provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe

Prima provocare la care părinții trebuie să fie atenți este provocarea ,,Blackout” sau a leșinului. În această provocare cei mici sunt încurajați să se stranguleze  până la punctul în care vor ajunge să fie inconștienți. Această provocare de pe Tik Tok are ca și scop atingerea unei stări alterate de conștientizare prin lipsa de oxigen. Doar în ultimele 18 luni, 15 tineri și-au pierdut viața în acest mod, majoritatea având sub 12 ani.

O altă provocare extrem de periculoasă este ,,Orbeez”. Toată lumea știe despre mărgelele ce se măresc atunci când se pun în apă și nimeni nu s-ar gândi că acestea pot fi periculoase. Acest lucru a fost adevărat până la apariția unei provocări pe Tik Tok prin care spectatorii ar trebui să pună orbeez într-o armă airsoft, după care aceștia vor împușca spre necunoscut.

O altă provocare de pe Tik Tok de care părinții ar trebui să știe este cea în care utilizatorii sunt încurajați să amestece o lingură de nucșoară cu apă sau lapte, reacție

ce ar trebui să îi facă pe tineri să aibă o stare similară cu cea a substanțelor interzise. Această provocare poate fi letală dacă nucșoara este consumată în doze mari, iar dacă nu ajunge să ia viața unui copil, aceasta are multe efecte negative precum comă, halucinații și hipotermia.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Provocarea ,,îngerul nopții” are deja un nume sinistru, însă ceea ce trebuie să facă cei mici este și mai înfricoșător.

Tinerii sunt provocați să se arunce în fața autovehiculelor, doi tineri pierzându-și viața din cauza acestei provocări de pe Tik Tok, aruncându-se în viața unui camion.

Citește și: 2 trenduri de pe Tik Tok inspirate din serialul Wednesday

De ce sunt periculoase provocările lansate pe rețelele de socializare

Provocările lansate pe rețelele de socializare sunt periculoase pentru cei mici, dar și pentru adolescenți deoarece aceștia sunt vulnerabili din punct de vedere sentimental, iar din dorința de a fi acceptați de un anumit grup de

prieteni, aceștia vor fi dispuși să își pună viața la risc, fără a realiza asta. De astfel, cu cât aceștia stau pe aplicații de la o vârstă mai fragedă, aceștia riscă să devină dependenți.

„Cu cât vorbim de persoane aflate la vârste mai fragede, cu atât riscul de a deveni dependenţi de aceste reţele de socializare e mai mare. Cei mici, de pildă, sunt vulnerabili pentru că creierul lor nu este încă dezvoltat şi este încă în formare.

Iar cei care creează aplicaţii le fac tot mai atractive, reuşind astfel să răspundă unor nevoi ale tinerilor care pot fi satisfăcute mai greu în viaţa reală”, declară psihologul Mihai Copăceanu, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Cine este Mariana, tânăra care seamănă izbitor cu Denisa Răducu. Ce postează în fiecare zi pe Tik Tok

Surse: totuldespremame.ro, sg.theasianparent.com  

 

Taguri: