Aplicația Tik Tok poate avea diferite dansuri, farse, însă și provocări ce pot fi fatale pentru copilul vostru. Iată câteva provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe.
Citește și: Ce face fiul lui Cătălin Zmărăndescu pe Tik Tok. În ce măsură calcă pe urmele tatălui său
Provocări de pe Tik Tok pe care orice părinte ar trebui să le știe
Prima provocare la care părinții trebuie să fie atenți este provocarea ,,Blackout” sau a leșinului. În această provocare cei mici sunt încurajați să se stranguleze până la punctul în care vor ajunge să fie inconștienți.
O altă provocare extrem de periculoasă este ,,Orbeez”. Toată lumea știe despre mărgelele ce se măresc atunci când se pun în apă și nimeni nu s-ar gândi că acestea pot fi periculoase.
O altă provocare de pe Tik Tok de care părinții ar trebui să știe este cea în care utilizatorii sunt încurajați să amestece o lingură de nucșoară cu apă sau lapte, reacție ce ar trebui să îi facă pe tineri să aibă o stare similară cu cea a substanțelor interzise.
Provocarea ,,îngerul nopții” are deja un nume sinistru, însă ceea ce trebuie să facă cei mici este și mai înfricoșător. Tinerii sunt provocați să se arunce în fața autovehiculelor, doi tineri pierzându-și viața din cauza acestei provocări de pe Tik Tok, aruncându-se în viața unui camion.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: 2 trenduri de pe Tik Tok inspirate din serialul Wednesday
De ce sunt periculoase provocările lansate pe rețelele de socializare
Provocările lansate pe rețelele de socializare sunt periculoase pentru cei mici, dar și pentru adolescenți deoarece aceștia sunt vulnerabili din punct de vedere sentimental, iar din dorința de a fi acceptați de un anumit grup de prieteni, aceștia vor fi dispuși să își pună viața la risc, fără a realiza asta. De astfel, cu cât aceștia stau pe aplicații de la o vârstă mai fragedă, aceștia riscă să devină dependenți.
„Cu cât vorbim de persoane aflate la vârste mai fragede, cu atât riscul de a deveni dependenţi de aceste reţele de socializare e mai mare. Cei mici, de pildă, sunt vulnerabili pentru că creierul lor nu este încă dezvoltat şi este încă în formare. Iar cei care creează aplicaţii le fac tot mai atractive, reuşind astfel să răspundă unor nevoi ale tinerilor care pot fi satisfăcute mai greu în viaţa reală”, declară psihologul Mihai Copăceanu, potrivit adevarul.ro.
Citește și: Cine este Mariana, tânăra care seamănă izbitor cu Denisa Răducu. Ce postează în fiecare zi pe Tik Tok
Surse: totuldespremame.ro, sg.theasianparent.com