4 rețete delicioase și simple de Gordon Ramsay

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 apr 2023, 06:45

Rețete rapide și deliciase de Gordon Ramsay

Sursa: unsplash

Gordon Ramsay este unul dintre cei mai recunoscuți bucătari din lume, restaurantele lui, Gordon Ramsey Restaurants obținând de-a lungul existenței lui, nici mai mult, nici mai puțin de 16 stele Michelin.

Aceaste rețete ale lui Gordon Ramsey nu necesită multă experiență în bucătărie și nici multe ingrediente, dar impresionează cu siguranță oaspeții sau membrii familiei.

Citeste si: 3 rețete sănătoase dacă ai probleme cu stomacul

Rețete de pui de Gordon Ramsay

 Pui cu paprika

Aveți nevoie de un pui mic întreg,1 lămâie, sare de mare grunjoasă, paprika dulce, afumată, 400 ml vin alb sec, 200 ml apă, rozmarin și ulei de măsline.

Modul de preparare este de asemenea unl simplu în care trebuie doar să urmăm câțiva pași. Trebuie să spălăm bine puiul și lămâia, după care să introducem lămâia, întreagă, în interiorul puiului. Într-un bol amestecăm un câteva lingrițe de sare cu o lingură plină de paprika, iar după ce ungem cu ulei de măsline puiul, folosi amestecul făcut mai devreme. Puiul este așezat într-o tavă, peste care se toarnă apa, vinul și se va adăuga rozmarin, iar peste se va pune o folie de aluminiu.

Avem de așteptat doar o oră ,în care puiul va fi dat la cuptor la 180 de grade, pentru a termina această rețetă incredibil de ușoară. Orice garnitură merge bine cu acest fel de mâncare pe care n îl veți regreta.

 Rețete din carne de porc

Friptură fragedă de porc afumat la cuptor

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt: o spată de porc, 4 cepe mari, 6 căței de usturoi, 3 linguri cu vârf de boia afumată, 2 lingurițe de zahăr brun, sare, piper, frunzulițe de cimbru, ulei de măsline.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Salată de vinete fără maioneză. Cea mai gustoasă rețetă turcească

Pentru început se zdrobește usturoiul și se amestecă împreună cu sarea, boiaua afumată, zahărul brun, piperul și cimbrul. Se adaugă și uleiul de măsline pentru a forma o pasta. Ceapa trebuie tăiată rondele și așezată într-o tavă sau vas de lut, iar peste aceasta va fi așezată carnea de porc care va fi masată cu pasta realizată la început. Se așează capul, iar peste 5-6 ore în care carnea stă în cuport, veți avea cea mai fragedă și gustoasă carne, făcută chiar în confortul casei.

 Rețete vegetariene ale gazdei emisiunii Hell’s Kitchen

Shakshuka verde

Chiar dacă această rețetă are un nume mai neobișnuit, merită să o încercați măcar într-o zi în care aveți poftă de ouă. Pentru această rețetă aveți nevoie de 100 ml smântână îngroșată,60 g cremă de brânză, 2 linguri de pătrunjel și busuioc, ulei de măsline, 1 eshalot mare decojit, 50 g sparanghel tăiat, 50 g varză kale, 100 g mazăre, 100 g dovlecel feliat, 4 ouă, sare de mare și piper negru.

Legumele pot fi înlocuite în funcție de ce aveți în frigider.La început amestecăm smântâna și crema de brânză, după care adăugăm busuiocul și pătrunjelul. Într-o tigaie pusă pe foc punem puțin ulei de măsline și începem să gătim legumele după care se adaugă amestecul realizat la început. După ce se gătește puțin ce avem în tigaie, facem 4 găuri în care să punem ouăle și acoperim cu un capac. În câteva minute vom avea masa gata de servit.

Deserturi ale celebrului bucatar

Mousse din avocado și ciocolată

Acum vine și o rețetă dulce, bine meritată, la care este nevoie de 4 ingrediente. Rețeta este una simplă și avem nevoie de doi avocado bine copți, 3-4 linguri de miere, o linguriță de extract de vanilie și 50 de grame de cacao.

Citeste si: Tortul de biscuiți al bunicii Rusandra, rețeta specială pregătită de Adina de la Heaven la Dimineața cu noi, 1 iulie 2022

Se iau cei 2 avocado și se pun într-un robot de bucătărie până se formează o pasta fină. Se adaugă 3 linguri de miere, extractul de vanilie și pudra de cacao și se amestecă din nou până când ingredientele sunt complet amestecate.

Dacă este necsar se mai poate adăuga miere. Amestecul se pune în pahare și se lasă la frigider aproximativ o oră până când acestea se servesc.

Surse: cheflamineacasa.ro, deliciudeweekend.ro, goodfood.com, ea.md