4 semne că-ți trebuie mobilă nouă

Author: B.M.

Sunt momente în care simți intuitiv că trebuie să investești niște bani în locuința ta.

Dar mai sunt și cazuri în care n-ai nevoie de intuiție, semnele sunt cât se poate de evidente. Dacă recunoști ceva din cele amintite mai jos, nu întârzia să treci la fapte. Pentru că poți oricând să-ți iei mobila în rate și să trăiești și tu în condiții civilizate, demne de secolul curent. 

Nici pisica nu mai are ce scărpina

Poate că, la început, ai nutrit o urmă de speranță că pisica ta va învăța diferența dintre scărpinător și canapeaua ta. Speranța moare ultima, dar nu și în acest caz. La tine, s-a stins după primele două săptămâni. Acum, nu mai e nicio cale de întoarcere. Stofa fină pare trasă prin răzătoare. Fiecare tentativă de ațipire la televizor se lasă cu firimituri textile lipite de față. De fapt, nici pisica nu mai privește canapeaua cu ochii de odinioară, în lipsa consistenței care i-a adus de fapt finalul tragic. Acum că în sfârșit a descoperit unde avea voie să-și ascute ghearele, poate n-ar fi rău să descoperi și tu o canapea nouă.

Știi livratorii de mâncare pe nume

Când aplicația te anunță că Mircea îți va livra mâncarea în 25 de minute, tu știi deja că va veni în 27. Pentru că așa face Mircea. O fi de la faptul că se teme de lifturi și urcă tot timpul pe scări. Dar dacă ți se pare că toți oamenii își cunosc atât de bine livratorii de mâncare, ei bine, trăiești în minciună. Adică, mai comandă omul o dată, de două ori pe săptămână. Dar de cele mai multe ori, oamenii intră în bucătărie ca să gătească în bucătărie. Ajută ce-i drept, să ai și bucătăria mobilată. Niște dulapuri, o masă, câteva sertare bine gândite, nu-i greu. Iar dacă ții morțiș, pe Mircea poți să-l vezi și fără să-i dai bacșiș.

Puteai să juri că aveai niște scaune

La un moment dat, te trezești că îți vine să stai jos, dar nu mai ai unde. Cauți în living, cauți prin bucătărie, cauți în dormitor, dar în zadar. Totuși, prin desișul de tricouri, pantaloni, geci și paltoane, cămăși, rochii și ciorapi, parcă-parcă zărești forma clasică de speteză, șezut și patru picioare. E semnul clar că ai nevoie de un șifonier, un cuier și câteva standuri de haine. Ca să-ți eliberezi scaunele și să-ți recucerești locul.

Îți ții pijamalele la prieteni

Că tot veni vorba de stat, n-ai mai stat în pat de când te-ai împiedicat de pisică, iar arcurile sărite ale saltelei ți-au amortizat căzătura. Și ți-au făcut pilaf coloana. Ai ajuns să dormi atât de mult pe la prieteni, încât ai câte un set de pijama, papuci și periuță la fiecare prieten drag care ți-a mai rămas. Ca e greu să ai prieteni dragi când nu mai scapă de tine noapte după noapte. Schimbă patul și pune „dorm” înapoi în „dormitorul” tău.

După ce trăiești epifania că un apartament mai are nevoie și de mobilă ok, restul e floare la ureche. Îți faci un CardAvantaj, mergi la unul dintre magazinele de mobilă partenere și iei totul în rate fără dobândă*. Ca să trăiești bine și pe acasă, nu doar la prieteni.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

Taguri: