4 semne clare că o persoană te place

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 aug 2021, 02:06
Cum îți dai seama dacă cineva te place
Sursa: unsplash.com

Atunci când o persoană te place cu adevărat, sunt mai multe semne pe care le transmite, fără să-și dea seama. Iată care sunt acestea și la ce trebuie să fiți atenți atunci când aveți îndoieli în ceea ce privește sentimentele cuiva.

Este adevărat că fiecare persoană se manifestă diferit atunci când place pe cineva, dar există totuși câteva lucruri care dau de gol pe oricine. Trebuie doar să urmăriți anumite ticuri pe care le are persoana respectivă în prezența dumneavoastră.

Cum îți dai seama dacă cineva te place

Cu siguranță ați auzit deja celebra zicală conform căreia ”ochii sunt oglinda sufletului”. Ei bine, s-a dovedit științific că acest lucru este foarte adevărat.

Așadar, dacă vreți să vă convingeți de ceea ce simte o persoană pentru dumneavoastră, fiți foarte atenți la modul în care vă privește.

Iată care sunt cele mai evidente semne că o persoană vă place:

1. Se uită în ochii dumneavoastră

Așadar, exact cum vă spuneam mai sus, dacă cineva vă place, o să observați că va avea tendința de a căuta contactul vizual cu dumneavoastră.

De asemenea, se poate întâmpla să vedeți că persoana respectivă vă privește pe ascuns.

2. Își schimbă comportamentul în preajma dumneavoastră

Atunci când cineva vă place, va încerca întotdeauna să vă atragă atenția. Unul dintre modurile prin care poate face acest lucru este să se poarte total diferit atunci când vă aflați în aceeași încăpere sau în același loc. Astfel, dacă de obicei persoana vorbește foarte mult și atunci când apăreți dumneavoastră devine tăcută, este clar.

Are sentimente pentru dumneavoastră. Este valabil și dacă procedează invers.

3. Are o altă postură când vă vede

Dacă observați că, în preajma dumneavoastră, cineva își modifică postura și încearcă să stea cât mai drept, este semn clar că vă place.

4. Încearcă să vă atingă ”întâmplător”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Un om îndrăgostit va încerca să stea în preajma persoanei dragi, dar nu se va opri aici. Va face tot posibilul să vă atingă pe mână, pe braț, pe umăr sau pe spate, folosindu-se de diferite scuze.

Gesturile care trădează sentimentele

Spre deosebire de unele persoane, care pot fi mult mai directe atunci când s-au îndrăgostit, altele nu au întotdeauna curajul de a spune lucrurilor pe nume, în special din cauza faptului că se tem de un eventual refuz.

Iată ce gesturi trebuie să urmăriți dacă vreți să știți când cineva este îndrăgostit de dumneavoastră:

Este atent/ă la detalii

Veți observa cu siguranță că atunci când cineva este interesat de dumneavoastră va ține minte toate lucrurile pe care le spuneți, oricât ar fi de banale.

Vă împărtășește lucruri personale

Atunci când cineva are încredere în dumneavoastră și începe să vă povestească ce i se întâmplă în viața personală, cu siguranță are sentimente puternice.

Vă face mici cadouri

Este normal ca atunci când suntem îndrăgostiți de cineva să ne facă plăcere să-i oferim cadouri. Dacă cineva recurge la aceste gesturi pentru dumneavoastră, nu aveți de ce să mai aveți îndoieli legate de sentimentele persoanei respective.

Încearcă să vă stârnească gelozia sau dă dovadă de gelozie

Un alt gest care trădează sentimentele ascunse ale unei persoane este gelozia, pe care nimeni nu o poate controla. Sunt și persoane care pot încerca să vă facă gelos/geloasă, din dorința de a afla dacă îi împărtășiți sentimentele.