4 sfaturi pentru a obtine rezultate foarte bune de la angajatii tai

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 19 feb 2018, 17:22

Angajatii care se simt apreciati de catre liderii lor sunt mult mai raspunzatori pentru munca pe care o fac, mai implicati si, foarte important, mai fericiti in rolurile pe care le au.

Este util ca managerii sa ia in considerare importanta conectarii cu angajatii pentru a castiga o echipa dedicata pe termen lung. 

O pozitie de autoritate nu este de preferat, in schimb, atunci cand managerul arata ca ii pasa, vin cele mai bune rezultate din partea angajatilor. Lucrurile oricat de mici conteaza, un e-mail scurt catre echipa dupa o reusita sau un mesaj de incurajare inainte de o intalnire importanta de afaceri, fac diferenta. Actiunile mari pot fi achizitia unui soft pentru salarii menit sa ii eficintizeze munca sau oferirea unui training pentru a dobandi cunostinte noi.

Cateva sfaturi prezentate mai jos iti vor fi utile, daca iti doresti sa ai mereu rezultate bune de la angajatii tai.

1. Conecteaza-i cu tehnologia

Daca imbratisezi inovatia, angajatii se vor simti flatati pentru ca fac parte dintr-o companie care accepta schimbarea si tendintele noi. Cu ajutorul intranetului, a sistemelor de management de proiect si a spatiului de stocare in Cloud, este usor sa oferi membrilor echipei accesul la resursele potrivite pentru a isi finaliza proiectele de oriunde s-ar afla. De asemenea, daca le oferi sansa sa lucreze cu un program salarizare sau unul de contabilitate, munca lor va fi mult simplificata datorita fluxului automatizat de lucru. In felul acesta vor castiga timp, vor lucra cu placere, iar rezultatele foarte bune nu vor intarzia sa apara. Este un lucru cert ca tehnologia creste eficienta si productivitatea organizatiei.

2. Angajeaza oameni foarte buni

Este necesar sa angajezi cei mai buni oameni pe care ii poti gasi, acele persoane care vor pune intrebari, care iti vor arata erorile strecurate, care vor lucra fara sa aiba nevoie de supraveghere. Este mai usor sa gasesti angajati de calitate daca salariul pe care il oferi este unul atragator.

Cand intervievezi candidatii, fii sincer cu privire la mediul de lucru, este important sa oferi o imagine clara si realista pentru pozitia pe care vrea sa o ocupe. Este in dezavantajul amandurora sa prezinti totul ca fiind lapte si miere cand in realitate stii ca exista clienti exigenti, ca apar termene limita stranse sau ca este in responsabilitatea angajatilor sa faca de serviciu la locul de munca conform unui orar prestabilit. Sinceritatea este asadar cea mai buna si va fi apreciata!

3. Ofera traininguri 

Adesea angajatul poate simti ca nu mai este motivat, ca stagneaza, ca nu se mai dezvolta profesional. In acel moment implicarea si rezultatele lui nu mai sunt la nivel maxim. Trainingurile dedicate specializarilor pe care ei le au sunt cu adevarat provocatoare si interesante pentru acestia. Se vor bucura sa dobandeasca cunostinte noi, sa se perfectioneze. Compania ta va castiga angajati cu o calificare foarte buna, dornici sa aplice cele invatate.

4. Seteaza obiective clare

Angajatii tai sunt cu adevarat productivi si eficienti daca li se explica exact ceea ce trebuie sa realizeze. De exemplu, daca asteptarea ta este ca angajatul sa raspunda la toate e-mailurile timp de o ora, spune-i explicit acest lucru. Mentiunile prea generale nu reusesc sa puncteze ceea ce se asteapta efectiv de la acel membru al echipei. Principiul se aplica cu atat mai mult daca este vorba de obiective financiare. In momentul in care se face evaluarea la sfarsit de an si se seteaza obiective, acestea trebuie sa fie masurabile, aplicabile, cu termene limita de realizare. 

Asadar, este important sa privesti dezvoltarea business-ului tau din perspectiva dezvoltarii unei relatii stranse cu angajatii tai, sa nu subestimezi importanta unui program de salarii, de facturare sau oferirea unui feedback la momentul potrivit.

 

Taguri: