4 sfaturi pentru a utiliza corect termostatul de la centrală

Author: Diana Tilă

Dacă vă gândiți să treceți la un termostat de centrală programabil sau vă întrebați cum să profitați la maximum de dispozitivul actual, atunci sunteți în locul potrivit! Aici, vă oferim informațiile necesare pentru a vă optimiza experiența de climatizare.

Controlul încălzirii este un termen larg care acoperă cronometrele, termostatele și componentele sanitare și electronice, care ajută la gestionarea momentului în care trebuie să fie pornită încălzirea și a temperaturii din încăperi.

Controalele de încălzire variază de la stiluri mecanice tradiționale, care sunt setate manual, până la controale conectate la internet care vă învață obiceiurile și ajustează automat setările.

Controalele de încălzire se îmbunătățesc în permanență, ajutându-ne să controlăm căldura din casele noastre. Cu toate acestea, cercetările arată că puțini oameni își înțeleg cu adevărat comenzile și mulți pur și simplu nu le folosesc.

Sistemele de încălzire centrală, cum ar fi cazanele și pompele de căldură, ar trebui să includă cel puțin un programator (control al timpului), cel puțin un termostat de centrală de cameră și, dacă aveți radiatoare, robinete termostatice pentru calorifere (TRV). Sistemele cu un boiler de apă caldă trebuie să includă, de asemenea, un termostat pentru boiler.

În afară de aceste elemente de bază, există multe funcții de control suplimentare care pot fi incluse într-un sistem de încălzire modern pentru a ușura funcționarea eficientă și eficace a acestuia.

Puteți moderniza sau instala comenzi de încălzire fără a vă înlocui cazanul. Ar trebui să luați în considerare noi controale de încălzire dacă nu aveți un programator, cel puțin un termostat de centrală de cameră sau TRV-uri. Termostatele de cameră moderne, de exemplu, au senzori de temperatură mai preciși, iar multe controale inteligente includ funcții suplimentare de economisire a energiei.

Ce este un termostat programabil?

Gândiți-vă la termostat ca la fundașul echipei de aer condiționat din casa dvs., iar dvs. sunteți antrenorul. Dumneavoastră comandați jocurile, iar termostatul conduce jocul. Dar, spre deosebire de termostatele tradiționale, cele programabile au un potențial de faimă!

Treaba unui termostat de centrală este să regleze temperatura din casa dumneavoastră. Cu toate acestea, cu un termostat programabil, îl puteți ajusta pentru a se potrivi cu programul dvs. Acesta este un avantaj major, deoarece duce la reducerea costurilor cu energia, permițându-vă în același timp să vă mențineți confortul.

Când vine vorba de termostatele programabile, va trebui să le setați manual și nu veți putea primi notificări de pe dispozitivele dvs. mobile. Acestea sunt caracteristici care sunt asociate de obicei cu termostatele inteligente. Cu toate acestea, veți economisi bani pe dispozitivul în sine atunci când alegeți un termostat programabil.

Evitați temperaturile extreme

Proprietarii de locuințe pot crede că lăsarea termostatului la temperaturi extreme de o parte și de alta a spectrului este în regulă dacă nu sunt acasă. Dacă încercați să economisiți bani, gândiți-vă din nou, deoarece această greșeală ar putea fi costisitoare în reparații!

Aparatul dvs. de aer condiționat se poate lupta cu deteriorarea umezelii sau cu țevile înghețate atunci când aveți de-a face cu temperaturi anormale. De asemenea, disconfortul general din casa dvs. ar putea fi problematic pe termen lung. Așadar, asigurați-vă că vă setați termostatul la o valoare rezonabilă.

Configurați programe de temperatură pentru zilele din săptămână și weekend

Unul dintre principalele beneficii ale utilizării unui termostat programabil este capacitatea sa de a vă menține casa într-un program. Puteți seta temperatura nu doar în funcție de dorințele, ci și de nevoile dumneavoastră!

Dacă sunteți o persoană care preferă ca locuința dvs. să fie mai răcoroasă în timp ce dormiți, atunci puteți obține cu ușurință acest lucru prin simpla setare a unei rutine nocturne pentru dispozitivul dvs. În primul rând, setați-vă programul pentru zilele din timpul săptămânii, apoi vă puteți seta programul pentru weekenduri. Acum vă veți bucura de o rutină de termostat de centrală complet curată, care este rentabilă și confortabilă!

Setați data și ora

Acesta este unul dintre sfaturile care se explică de la sine, deoarece proprietarii de locuințe sunt familiarizați cu setarea orei pentru celelalte dispozitive ale lor. Cu toate acestea, nu este un lucru pe care ar trebui să îl săriți, deoarece va asigura că programul de temperatură funcționează corect.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.