4 sfaturi simple pentru a descalci un lantisor

Author: Oana Picerea
Actualizat: 16 aug 2023, 17:55

Te pregatesti pentru un eveniment si vrei sa accesorizezi tinuta? Poate ai aruncat deja o privire printre accesorii si vrei sa porti lantisorul preferat. Ce faci, insa, daca observi ca s-a incalcit printre celelalte bijuterii?

Desi acest lucru te poate frustra si tinzi sa renunti la purtarea unui accesoriu pe care-l iubesti, exista modalitati simple de a descurca un lant innodat, fara sa-l rupi. Nu ai nevoie decat de putina rabdare si de cateva produse potrivite, care te ajuta sa te bucuri din nou de lantisoarele din colectie.

Iata ce solutii iti oferim!

Foloseste un ac subtire

Daca ai un lant de argint pentru femei, iti doresti sa-l pastrezi intr-o stare impecabila, cat mai mult timp. Cu toate acestea, daca s-a incurcat printre alte accesorii, nu renunta atat de usor. 

Plaseaza lantisorul pe o suprafata plana si priveste-l in lumina puternica. Te poate ajuta fie lumina naturala, fie o sursa artificiala, precum lampa de masa. Ca sa repari usor un lant innodat, este esential sa-l desfaci intr-un loc dur si stabil. In acest mod, vei vedea clar cate noduri are. Nu il strange in mana si nu face miscari bruste, fiindca risti sa-l deteriorezi.

Ulterior, ia langa tine un ac subtire, pe care trebuie sa-l inserezi in mijlocul fiecarui nod. Trage usor, pentru a largi nodul, pana cand vezi ca se formeaza o bucla suficient de mare, pe care o poti intinde. Procedeaza la fel cu toate nodurile, pana cand descalcesti lantul. 

Descurca lantul cu ulei pentru bebelusi

Daca nu ai la indemana un ac sau ti se pare o metoda care necesita migala, avem alt sfat pentru tine. Ca sa descurci un lantisor, foloseste ulei pentru bebelusi! Ai nevoie de cateva picaturi, pe care sa le aplici pe un betisor de urechi din bumbac si apoi pe noduri.

Maseaza nodurile usor, pana cand observi ca incep sa se desfaca. Intinde bijuteria pe un loc drept. Lantisorul va forma bucle mari, pe care poti sa le descurci rapid. Spala bine lantisorul cu apa si sapun lichid, pentru a elimina uleiul pentru bebelusi.

Foloseste pudra de talc pentru descalcire

Uleiul pentru bebelusi iti vine in ajutor pentru descalcirea lantisorului, dar la fel de potrivita este si pudra de talc. Daca ai acest produs in baie, foloseste-l peste nodurile formate. La fel ca uleiul, pudra de talc actioneaza ca un lubrifiant, intra printre zale si contribuie la desfacerea lantisorului.

Mai exista si o alta metoda, care implica folosirea bicarbonatului de sodiu. Presara-l pe noduri si freaca usor cu degetele, pana cand se formeaza bucle mari. Aceasta metoda este potrivita in special pentru a descurca noduri mici sau foarte stranse.

Nu uita de sampon

In final, ai ocazia sa desfaci lantisoarele fine si cu ajutorul unui produs nelipsit din gama de cosmetice: samponul. Utilizeaza o picatura de sampon si freaca lantisorul intre degete, pana observi ca nodurile se slabesc si zalele aluneca. Largeste-le apoi cu ace.

Ca sa previi incurcarea lantisoarelor, merita sa acorzi atentie si modului de depozitare. Ar fi bine sa le asezi separat de restul bijuteriilor sau, daca acest lucru nu este posibil, sa le pastrezi in ambalaje separate, in pungute mici de plastic. Astfel, te asiguri ca nu patesti acelasi lucru pe viitor.

Tine cont de sfaturile noastre si descalceste rapid lantisoarele preferate, fara sa le deteriorezi!