4 superstiții legate de verighetă. Ce se întâmplă dacă o pierzi

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 sep 2024, 01:15

De ce verigheta nu trebuie să fie pierdută?

Sursa: Unsplash

Verigheta reprezintă unul din simbolurile iubirii eterne, pe care tinerii căsătoriți îl folosesc în momentul în care își unesc destinele.

Verigheta este pusă de către tinerii căsătoriți atunci când se căsătoresc în fața lui Dumnezeu, însă aceasta reprezintă un simbol al iubirii necondiționate și al încrederii. Acest accesoriu pe care atât femeile, cât și bărbații, îl poartă pe degetul inelar al mâinii stângi vine alături de multe tradiții și superstiții. Iată ce se poate întâmpla dacă pierzi verigheta.

Superstiții legate de verighetă

Simbolul iubirii și al căsătoriei vine alături de verigheta pe care persoanele căsătorite aleg adesea să o poarte în viața de zi cu zi, pentru a își aminti cu drag de persoana iubită atunci când se uită către aceasta sau chiar pentru a își simți partenerul aproape atunci când viața nu este așa ușoară. Cum verigheta reprezintă unirea în fața lui Dumnezeu a două suflete, aceasta vine la pachet cu numeroase superstiții și tradiții, ce pot aduce în viața cuplului căsătorit noroc sau ghinion.

1. Nu trebuie dată jos de la mână

Verigheta a fost sfințită de către un preot, iar după acest proces, a fost pusă pe degetul tinerilor căsătoriți, iar aceasta nu mai trebuie să fie dată jos.

Există însă și câteva excepții, în care verigheta poate fi dată jos, dacă verigheta s-a rupt, dacă aceasta a rănit degetul pe care se află sau dacă degetele s-au îngroșat de-a lungul timpului.

Verigheta nu trebuie să fie oferită altei persoane
[Sursa: Unsplash]

Citește și: Tradiții românești pentru nuntă: Ce nu este bine să faci în ziua în care te căsătorești?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Dacă verigheta este lărgită sau reparată în aceste cazuri, aceasta trebuie să fie binecuvântată de către preot. În alte situații nu trebuie să dăm jos verigheta de la mână, dacă o scăpăm pe jos, o aruncăm sau o oferim altei persoane, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, vom atrage ghinionul asupra noastră și a partenerului. 

2. Nu trebuie să o oferim altei persoane

Nu este indicat să oferim verigheta unei alte persoane, chiar dacă decidem să facem asta pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece acest accesoriu reprezintă o uniune sfântă între două persoane. Verigheta ține în ea diferite energii ale sufletului tău, iar atunci când o dai altcuiva, aceste energii se pierd și se crede că uniunea dintre cele două persoane căsătorite se rupe.

3. Nu trebuie să pierzi verigheta

Verigheta este un accesoriu cu o mare valoare sentimentală, iar aceasta trebuie prețuită în fiecare moment, însă dacă există o clipă de neatenție și verigheta s-a pierdut, se prevestește un viitor tulbure pentru cuplul căsătorit. Se crede că momentul în care verigheta este pierdută anunță un divorț sau dispariția iubirii din relație, ceea ce duce la o căsătorie nefericită.

Care este motivul pentru care nu este bine să ne cumpărăm singuri verigheta
[Sursa: Unsplash]

Este important ca verigheta să fie comandată exact pe mărimea celor două persoane, astfel încât să nu existe riscul de a o pierde din neatenție, alunecând de pe degetul persoanelor căsătorite.

4. Nu trebuie să ne cumpărăm singuri verigheta

În cazul în care sunteți singură, dar doriți să vă alegeți un model care vă place, trebuie să vă gândiți de două ori înainte de a face această decizie, deoarece nu este bine ca verigheta să fie cumpărată atunci când sunteți singură. Verigheta nu trebuie să fie achiziționată nici în cazul în care partenerul nu vă poate însoți în căutarea verighetei perfecte, aducând ghinion. Este indicat ca verigheta să fie achiziționată alături de viitorul soț, astfel încât relația pe care o aveți să fie una plină de bucurii, potrivit unica.md