4 ustensile de bucătărie recomandate de cei mai buni chefi

Autor: B.M.

Atunci când vine vorba de gătit, efortul propriu-zis sau timpul de preparare al mâncărurilor ne pot determina să renunțăm la ideile cu care ne pregăteam să ne surprindem oaspeții la masă.

Dar ce noroc că există o mulțime de ustensile și aparatură destinată bucătăriilor, de care și cei mai buni chefi din lume se folosesc pentru a crea magie cu gust, care ne ușurează enorm munca!

Îți prezentăm cele mai folositoare lucruri pe care ar trebui să le ai în bucătărie, dacă îți place să gătești, dar nu vrei să consumi prea mult timp lângă aragaz. Iată ce nu ar trebui să îi lipsească niciunei gospodine!

Mixer cu bol

Ce poate fi mai încântător decât să ai o mână de ajutor de nădejde în bucătărie? Și nu vorbim de soț sau copil, care pot fi cam mofturoși câteodată când vine vorba de treburile casnice, ci de un mixer cu bol care să facă treaba în locul tău. Poți lăsa munca cea mai grea pe seama lui, pentru că știe să pregătească aluaturi, creme sau sosuri ca nimeni altul.

De ce să te obosești, frământând aluatul ori amestecând cu un tel sau orice altă unealtă din bucătărie, când poți pune la treabă mixerul cu bol, în timp ce tu savurezi o cafea cu prietena ta cea mai bună?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cântarul de bucătărie

Estimarea „după ochi” nu e întotdeauna cea mai fericită soluție la care să apelezi atunci când gătești. Te poți trezi cu un aluat prea tare, o cremă care nu se încheagă sau o altă compoziție care nu are consistența dorită. Un cântar de bucătărie îți va fi de mare ajutor în acest sens, mai ales dacă obișnuiești să încerci mereu rețete noi, din dorința de a diversifica cât mai mult meniul cu care îți încânți familia de fiecare dată.

Nu va mai trebui să te întrebi dacă nu cumva ai pus prea multă făină la cozonac sau prea puțin zahăr la prăjituri, pentru că vei cântări toate ingredientele și vei respecta rețeta întocmai.

Cronometrul de bucătărie

Știm cu toții că cea mai importantă masă a zilei este micul-dejun. Și mai știm că diminețile pot deveni foarte aglomerate, mai ales dacă ai o mulțime de activități de care trebuie să te ocupi atunci când ai copii.

Nu de puține ori uităm pâinea în toaster sau lăsăm ouăle prea mult la fiert. Noroc că există cronometrele de bucătărie, care te pot anunța când e gata mâncarea. În acest fel, te poți ocupa de alte lucruri importante cu care obișnuiești să îți începi ziua.

Cuțile profesionale

Deși le-am lăsat pe ultimul loc în lista noastră de ustensile indispensabile, cuțitele sunt foarte mai importante într-o bucătărie.

Dacă nu ai înțeles de ce unele seturi de cuțite au un preț mai piperat, probabil nu te-ai lovit niciodată de situația în care tai cu unul bont. Nimic nu poate fi mai frustrant atunci când vrei să pregătești masa decât să te chinui cu un cuțit care nu taie. Investește într-un set profesional care nu doar că va rezista mai mult timp fără reparații sau înlocuiri, dar îți va face pe jumătate treaba, atunci când vine vorba de feliat, tăiat cuburi, julienne sau rondele.

Bucură-te de toate aceste ustensile și spune-ne într-un comentariu care ar fi cel fără de care nu te-ai imagina vreodată în bucătărie.

 

Taguri: