40 de femei legendare au pozat împreună pentru coperta revistei Vogue: ”Doar legende”. Avem lista completă cu numele celor mai atrăgătoare și de succes femei din lume

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 09 feb 2024, 10:13

Coperta revistei Vogue-martie 2024

Sursa: British Vogue- Steven Meisel

Într-un gest spectaculos de adio, Edward Enninful, redactorul-șef al revistei British Vogue, a dezvăluit ultima copertă sub semnătura sa, numită „Legends Only”, prezentând 40 de femei remarcabile din domeniile muzicii, televiziunii, filmului și modei.

Edward Enninful a dezvăluit ultima sa copertă spectaculoasă în calitate de redactor-șef al revistei British Vogue. Intitulată "Legends Only", această ediție prezintă 40 de femei iconice din muzică, televiziune, film și modă, printre care se numără Jane Fonda, prima sa vedetă de pe copertă, Adowa Aboah, modelul Naomi Campbell și câștigătoarea premiului Grammy Miley Cyrus, fotografiată de Steven Meisel și stilizată de Enninful.

40 de femei iconice se vor afla pe coperta revistei Vogue din luna martie

Oprah Winfrey se află în centrul fotografiei, alături de jucătoarea de tenis Serena Williams și fosta Spice Girl transformată în designer de modă, Victoria Beckham. În imagine apar două perechi de mamă-fiică: modelele Kate și Lila Moss, respectiv Cindy Crawford și Kaia Gerber.

Edward Enninful și-a anunțat în iunie plecarea din funcția de redactor-șef al British Vogue pentru a ocupa o nouă poziție de consilier creativ și cultural global al Conde Nast.

În timpul mandatului său de șase ani și jumătate, Enninful a fost creditat pentru diversificarea și incluziunea revistei, reimaginând conceptul de vedetă de pe coperta British Vogue.

Citește și: Jane Fonda arată impecabil la 84 de ani. Celebra actriță şi-a dezvăluit secretul frumuseţii

În scrisoarea sa de adio, cu numărul 76 al revistei în timpul mandatului său, Enninful a vorbit despre provocările întâmpinate în eforturile sale de a aduce diversitate în paginile revistei, confruntându-se cu rezistența la schimbare și prejudecăți.

Desemnat redactor șef al revistei în 2017, Enninful a contribuit semnificativ la modificarea imaginii Vogue, dându-i capacitatea de a "reflecta și angaja societatea prin modă într-un mod mai direct și semnificativ decât ne-am imaginat vreodată".

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Încă îmi amintesc, în perioada mea inițială aici în 2017, când am făcut brainstorming pentru primele mele numere, când un angajat senior al companiei mi-a spus aceste cuvinte: „Diversitatea înseamnă comercial mai puțin valoros”, a scris Enninful.", potrivit Independent.uk.

Ce vedete au apărut pe coperta revistei Vogue în mandatul lui Enninful 

Pe parcursul mandatului său, Enninful a pus în prim-plan figuri precum Laverne Cox, prima persoană trans care a apărut pe coperta Vogue în 2019, precum și cele două octogenare Judi Dench în 2020 și Miriam

Margolyes în 2023. A acordat atenție activiștilor, lucrătorilor din prima linie și unui "nou avangard al talentului cu dizabilități" în ediția din mai a anului trecut.

Copertele devenite emblematice au inclus imagini cu Beyonce pe un armăsar (2022), Rihanna și copilul ei (2023), respectiv Rihanna având un durag pe cap(2020). În 2019, Nadine Ijewere a devenit prima fotografă de culoare care a realizat o copertă pentru British Vogue, cu cântăreața Dua Lipa.

Citește și: Ii calca pe urme mamei! Uite cum arata fata lui Cindy Crawford, cea mai dorita femeie a anilor '90!

Ultima ediție, denumită "Legends Only", cuprinde nume precum Adwoa Aboah, Adut Akech, Simone Ashley, Victoria Beckham, Selma Blair, Naomi Campbell, Vittoria Ceretti, Gemma Chan, Jodie Comer, Laverne Cox, Cindy Crawford, Miley Cyrus, Ariana Debose, Cara Delevingne and Jourdan Dunn, Paloma Elsesser, Karen Elson, Cynthia Erivo, Linda Evangelista, Jane Fonda, Kaia Gerber, Gigi Hadid, Salma Hayek, Iman, Maya Jama, Jameela Jamil, Karlie Kloss, Precious Lee, Dua Lipa, Gugu Mbatha-Raw, Kate Moss, Lila Moss, Rina Sawayama, Irina Shayk, Anya Taylor-Joy, Christy Turlington, Amber Valletta, Serena Williams, Oprah, și Anok Yai.

Revista marchează o tranziție în echipa de conducere, cu Chioma Nnadi fiind numită redactor-șef al British Vogue, devenind prima femeie neagră care conduce revista de modă de la înființare în 1916. Chioma Nnadi și-a început cariera la Vogue în 2010 și a avansat în diferite poziții, ajungând în cele din urmă la redactor-șef al Vogue.com. Ediția din martie 2024 a British Vogue va fi disponibilă începând cu 13 februarie 2024.