Ziua Pământului, 22 aprilie 2023: 5 activități pentru copii. Câteva idei simple și drăguțe pentru a proteja mediul

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 19 ian 2024, 03:45
5 activități pentru copii de Ziua Pământului
Sursa: freepik

Ziua Pământului este celebrată la data de 22 aprilie, iar aceasta este ocazia ideală pentru a face diferite activități cu cei mici pentru a îi învăța să protejeze mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost realizată pentru a atrage atenția asupra protejării mediului, iar în fiecare an, tot mai mulți copii fac diferite activități specifice acestei ocazii speciale, iar acestea sunt doar câteva idei pentru anul 2023.

Citește și: 10 lucruri interesante despre usturoi, de Ziua Internațională a acestui condiment

Ce semnificație are Ziua Pământului

Anul acesta se împlinesc 53 de ani de când întreaga lume celebrează Ziua Pământului. Primul eveniment dedicat Pământului a avut loc în anul 1970, an în care 20 de milioane de americani s-au adunat pentru a își arăta susținerea pentru protecția planetei noastre, urmând ca abia în anul 1990, această sărbătoare să devină una celebrată la nivel mondial. 

Acest eveniment a fost creat pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la apărarea mediului înconjurător.

În acel an, activistul Denis Hayes a reușit să răspândească sărbătoarea în 141 de ţări, evenimentul fiind celebrat de peste 200 de milioane de oameni. De-a lungul celor 53 de ani, unul a fost de-a dreptul fascinant, aducând împreună circa un miliard de oameni ce s-au mobilizat pentru protejarea pământului, în anul 2007. 

Este considerată una dintre cele mai mari sărbători nereligioase din lume, mobilizând peste un miliard de oameni, în fiecare an, cu ocazia Zilei Pământului, oamenii au început să creeze tot mai multe activități și evenimente specifice acestei zile.

Cea mai cunoscută activitate este Ora Pământului nu trebuie să folosească energia electrică timp de 60 de minute.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Ziua Internațională a Fericirii. Ce semnificație are această zi

Activități pentru copii de Ziua Pământului

Ziua Planetei este celebrată la data de 22 aprilie, iar în această zi trebuie să ne amintim importanța mediului înconjurător, dar și cât de repede se degradează acesta dacă nu îl

protejăm cum trebuie, iar de-a lungul anilor, părinții au început să realizeze mai multe activități alături de micuți pentru a îi învăța importanța acestei zile.

Cu ocazia acestei zile puteți merge în curte sau într-un parc alături de copilul vostru pentru a planta un copac sau pentru a pune semințe, flori, răsaduri în apropierea casei. Dacă doriți să faceți un gest minunat păsărilor călătoare, puteți construi o casă pentru acestea, alături de un loc special pentru apă și semințe.

Câteva idei mai simple, dar la fel de creative pentru a petrece timp alături de cei mici în această zi importantă sunt să vă îmbrăcați în verde și în albastru pentru a celebra Ziua Planetei Pământ sau să ascultați alături de copiii diferite sunete din natură, iar primul ce ghicește cărei vietate îi aparține, primește o insignă specială, realizată chiar înainte de a pleca în călătorie.

Citește și: Adevărul despre munca pe o navă de croazieră!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.