5 ani de la moartea lui Stephen Hawking. Citate celebre pe care le-a spus marele fizician

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 dec 2023, 02:15
5 ani de la moartea lui Stephen Hawking
Sursa: Facebook Stephen hawking Fan Club

Stephen Hawking a fost un cunoscut fizician, cu o poveste absolut impresionantă, ce în urmă cu 5 ani s-a stins din viață.

Stephen Hawking a fost cunoscut și pentru modul formidabil în care acesta a reușit să revoluționeze lumea, chiar dacă starea lui de sănătate se înrăutățea, până când a murit, în urmă cu 5 ani.

Citește și: 20 de citate înțelepte care te vor face să gândești dintr-o altă perspectivă

Au trecut 5 ani de la moartea lui Stephen Hawking

Stephen Hawking s-a născut la data de 8 ianuarie 1942, la fix 300 de ani de la moartea lui  Galileo Galilei. Pasiunea sa pentru fizică nu a fost bazată pe rezultatele excepționale pe care le avea la școală, din contră, acesta era un elev mediu, pasionat de creație.

La vârsta de 16 ani acesta a reușit să construiască un calculator din piese de schimb, urmând la 21 de ani să se dedice fizicii, deși starea sa de sănătate a început să se înrăutățească.

Acesta a început să observe o slăbire a mușchilor, iar după un control medical, acestuia i s-a dat o perioadă de doi ani de trăit.

Cu toate că starea lui de sănătate nu era una excepțională, iar medicii nu îi dădeau prea multe șanse, acesta a continuat să se documenteze și să facă descoperiri fascinante. O cercetare a dus la concluzia că găurile negre nu erau în întregime negre, ci emiteau o radiație, ce este astăzi cunoscută ca ”radiația Hawking”, care indică o conexiune între gravitație și termodinamică.

Deși descoperirile sale erau revoluționare, nu toți colegii săi erau de acord cu ceea ce spunea, adesea era numit nebun pentru modul în care își exprima ideile. Viața lui incredibilă nu s-a rezumat doar la a descoperi noi lucruri, acesta a vrut să îi învețe ceva pe tineri așa că în anul 1979, acesta a  devenit Profesor Lucasian de Matematică la Universitatea Cambridge.

Acesta a reușit să scrie și cărți științifice pentru cei ce nu știu prea multe despre acest domeniu, vorbind într-un mod ușor de înțeles, printre care se numără „A Brief History of

Time”, „Einstein s dream”, „The Universe in a Nutshell”.

Pasiunea sa pentru fizică și descoperirile sale nu i-au adus un premiu Nobel, însă încrederea sa nu a fost afectată de acest lucru, spunând mereu că este unul dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii.

Acesta a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală, boala care l-a paralizat şi l-a lăsat fără capacitatea de a vorbi, iar după 50 de ani de trăit cu această boală, la data de 14 martie 2018, Stephen Hawking a murit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Stephen Hawking – "nebunul" care l-a infruntat pe Dumnezeu

Citate celebre pe care le-a spus marele fizician

,,În primul rând, amintiți-vă să vă uitați la stele și nu în jos, la picioare. În al doilea rând, nu renunțați niciodată la munca voastră. Munca vă conferă un scop și un sens, iar viața este goală fără ea. În al treilea rând, dacă sunteți suficient de norocoși încât să găsiți dragostea, amintiți-vă că este acolo și nu o abandonați”.

„Nu suntem decât o rasă avansată de maimuțe pe o planetă minoră din jurul unei stele de dimensiuni medii. Însă putem înțelege Universul. Asta ne face foarte speciali”.

„Inteligența este abilitatea de a te adapta schimbării”.

Indiferent cât de grea ar putea părea viața, poți întotdeauna să faci ceva și să fii bun la acel lucru. Atâta timp cât există viață, există speranță”.

 „Există o diferență fundamentală între religie, care e bazată pe autoritate, și știință, care e bazată pe observație și rațiune. Știința va câștiga deoarece funcționează”.

„Deși nu pot să mă mișc și trebuie să vorbesc prin intermediul unui computer, în mintea mea sunt liber”.

 „Dacă este posibilă călătoria în timp, unde sunt turiștii din viitor?”.

Citește și: Ei sunt cei mai INTELIGENTI oameni de pe planeta- Vezi care sunt personalitatile cu cel mai mare IQ din lume! FOTO

Surse: Facebook Stephen hawking Fan Clubplaytech.ro, greatnews.ro

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.