5 ani fără Cristian Țopescu. Fiica comentatorului sportiv a pierit la scurt timp după acesta

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 15 feb 2024, 01:35

5 ani fără Cristian Țopescu

Sursa: PixaBay/ Facebook Viata - este frumusete

Cristian Țopescu a fost unul dintre cei mai apreciați comentatori sportivi ai României, iar astăzi de împlinesc 5 ani de la decesul acestuia.

În urmă cu 5 ani, un anunț șocat a zguduit lumea sportului, că iubitul Cristian Țopescu a trecut la cele sfinte la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Citește și: Mama Cristinei Topescu i-a scris fiicei un mesaj sfasietor pe coroana de flori adusa la capataiul jurnalistei

Au trecut 5 ani de la moartea jurnalistului Cristian Țopescu

Au trecut 5 ani de când marele comentator sportiv Cristian Țopescu nu se mai află printre noi. Acesta a decedat la data de 15 mai 2018, la ora 16, la Spitalul Elias, unde se afla internat de câteva zile. Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat că acesta a murit din cauza unui stop cardio-respirator iresuscitabil. Cristian Țopescu s-a prezentat la spital la data de 8 mai, în stare gravă ca urmare a unor complicații provocate de diabet şi de alte boli cronice. 

Născut pe 26 martie 1937 la București, Cristian Țopescu a fost considerată una dintre cele mai îndrăgite voci din audiovizualul sportiv, participând ca comentator la cele mai importante evenimente. Acesta a scris mai multe cărți despre transmisiunile sportive, s-a implicat și în politică, fiind ales în Senatul României. 

Fiica acestuia, Cristina Țopescu a decedat și ea la nici doi ani de la moartea acestuia.

La vârsta de 59 de ani, aceasta a fost găsită fără suflare în locuința sa din Otopeni. Apelul către autorități a fost făcut de o vecină care nu a mai văzut-o de aproximativ trei săptămâni. Apropiații spun că moartea tatălui său i-a afectat foarte mult starea de spirit, aceasta rărind aparițiile în spațiul public.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: De ce a murit Cristina Topescu: primele informatii despre cauza mortii

Care au fost ultimele cuvinte ale lui Cristian Țopescu pentru fiica sa

Pe patul de moarte, Cristian Țopescu a dorit să își aline fiica, știind cât de afectată urma să fie după moartea acestuia, iar cuvintele pe care i le-a spus au fost făcute publice de către Cristina Țopescu, în urma unei postări pe pagina ei de socializare.

"Știți, zilele și nopțile astea am stat numai pe net, pe youtube, să-l văd și să-l tot revăd pe tatăl meu, să-l ascult. Nu simt că a plecat în mod definitiv, nu procesez încă. Ieri dimineață m-am trezit cu un sentiment cumplit de neputință că vineri am plecat de la cimitir și l-am lăsat acolo singur, în pământ. Iar acum simt că tot crește în mine încă un sentiment.

Printre ultimele cuvinte pe care mi le-a spus, când încă mai putea vorbi, au fost: «Nu te lasă!» Știa că, deși el, introvertit, iar eu opusul lui din acest punct de vedere, ceva i-a ieșit cu mine, ca om: mi-a transmis niște principii de viață (știu, sună pretențios), niște convingeri, credințe, pe care avea liniștea că le-am asimilat ușor, pentru că aici eram la fel. Sau el m-a modelat așa. Voi vorbi despre ce m-a învățat el, ce avea el și nu mai văd în jurul meu decât rar, iar ce voi spune știu că nu va fi pe placul unora. «Crede ceea ce spui și spune ceea ce crezi»- era una dintre convingerile lui nestrămutate și de la asta știu sigur că nu s-a abătut niciodată. Am încercat să fac și eu asta tot timpul, mi-am atras prieteni și neprieteni, poate și pentru că eu nu am făcut-o întotdeauna cu echilibrul sau cu toleranță lui cea aproape ireală. Încerca des să mă tempereze, îmi spunea «o să mori cu dreptatea de gât, oamenii, lumea, nu sunt doar în alb și negru» și, întrucâtva, a reușit de multe ori să-mi deturneze reacții care ar fi fost prea tranșante", scria Cristina Ţopescu.

Citește și: Cutremurator! Ce spune despre Cristina Topescu vecina care a sunat la politie: "Ba, sunteti tampiti!"

Sursa: click.ro