5 beneficii neașteptate, dar utile ale hidroizolațiilor

Author: Oana Picerea

Hidroizolarea este o procedură importantă care se efectuează, de regulă, la case și terase, pentru a fi corect protejate împotriva umidității. Nu este o surpriză faptul că mediile umede sunt favorabile pentru răspândirea mucegaiului. Tocmai din acest motiv, contează foarte mult ca locuința, fie că este apartament sau casă, să fie hidroizolată corect.

Acest lucru este valabil și pentru persoanele care intenționează să locuiască în chirie, pentru a nu petrece timp îndelungat într-un mediu care generează probleme respiratorii grave. Principalele aspecte pe care hidroizolarea le îndeplinește sunt prezentate ulterior în articol.

Previne apariția costurilor de reparații

În cazul în care structura unei locuințe este uda constant, în timp se pot provoca daune de-a dreptul periculoase, care pot duce la reparații de-a dreptul costisitoare. Din acest motiv, hidroizolația poate fi interpretată și ca metodă de a economisi sume generoase de bani, care altfel ar fi investite în reparații periodice și scumpe.

Mediu sănătos pentru toată lumea

Expunerea îndelungată la mucegai poate provoca apariția multor probleme de sănătate, de regulă cele respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita. Sunt necesare doar 24-48 de ore pentru ca mucegaiul să înceapă să se formeze pe o suprafață umedă.

Redarea confortului termic

Pe lângă faptul ca hidroizolația protejează împotriva acumulărilor de apă sau umiditate, aceasta poate fi eficientă și în redarea confortului termic. Astfel, costurile obișnuite necesare pentru încălzirea sau răcirea locuinței vor fi reduse semnificativ.

Creșterea valorii imobiliare a locuinței

O casă care este cât mai bine pusă la punct din toate punctele de vedere este o casă care are șanse uriașe să fie vândută la un preț mult mai ridicat. De asemenea, există o posibilitate și mai mare să intre în atenția cumpărătorilor, datorită dotărilor pe care le are.

Previne deteriorarea structurii casei

În momentul în care apa se infiltrează la nivelul fundației casei, în timp poate să provoace fisuri semnificative, care deteriorează tot mai mult structura pereților. Astfel, din acest motiv, se recomandă aplicarea unei hidroizolații de calitate în interiorul casei. Prevenirea deteriorării structurii casei poate economisi sume substanțiale de bani pe termen lung.

Hidroizolația nu este nici pe departe un moft, ci este o necesitate pentru proprietarii de locuințe care vor să își protejeze casa în mod adecvat de umiditate.

 


Mona Nicolici vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la 23:00, la Kanal D.