5 condimente care te ajuta sa slabesti

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 feb 2017, 07:42

Mixurile potrivite te pot ajuta sa pierzi kilograme chiar in timp ce mananci. Iata ce trebuie sa ai mereu in bucatarie.

Scortisoara- Originara din India, China si Asia de Sud-Est, scortisoara este recunoscuta pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului. Aceasta are proprietatea unica de a imita rolul insulinei, substanta responsabila de mentinerea nivelului optim de zahar din sange.

Un nivel de zahar ridicat in sange duce la aparitia grasimii in exces, ingreunand procesul de slabire sau de mentinere a unei greutati normale. Acest condiment ajuta ca excesul de grasime sa nu apara.



Consumul de scortisoara duce si la o reactie metabolica de procesare sanatoasa a carbohidratilor. Astfel, viteza metabolismului creste si corpul arde mai multe calorii. De asemenea, gustul dulce al scortisoarei induce senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Piper negru- Unul dintre cele mai cumparate condimente la nivel mondial, piperul negru, este si el un bun ajutor in pierderea greutatii corporale. Regleaza nivelul zaharului din sange si este un bun antioxidant si antiinflamator.


Are un continut ridicat de nutrimente si vitamine, precum A, B, C, fier, zinc, calciu sau magneziu. Totodata, ajuta la absorbtia mai rapida a acestora din urma si suprima acumularea grasimii in corp.

Usturoi- Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?