5 curiozităţi interesante despre Ford – Al cincilea cel mai mare producător auto din lume

Author: Oana Picerea

Ford Motor Company este una dintre cele mai renumite companii din lume.  La producţia de automobile, Ford ocupă poziţia cinci la nivel mondial. Compania cu acelaşi nume a fost înfiinţată în SUA în 1903 de Henry Ford, având o istorie foarte bogată. Ford Model T produs de acesta în 1908 devenise o maşină de top, inclusiv la nivelul vânzărilor din acea perioadă. Cantitatea unităților vândute a fost mai mare de 16 milioane.

În prezent, Ford produce nu doar autoturisme, ci şi vehicule comerciale. În gama de modele de autoturisme, cele mai importante sunt modelele hatchback, crossover, off-road şi sedan.  De la piese auto pentru Ford la modele unicat în întreaga lume, compania are o istorie deosebit de bogată. În rândurile care urmează sunt prezentate cinci lucruri mai mult sau mai puţin ştiute despre marele producător de automobile Ford.

În anul 1913 Ford Motor Company începe pentru prima dată asamblarea liniei de maşini

La distanţă de un an, în 1914, Henry Ford a introdus noţiunea de zi de lucru de 8 ore şi, în acelaşi timp, a mărit salariul de la 3 la 5 dolari pe zi. Ca rezultat, majoritatea mecanicilor cu experienţă din întreaga ţară s-au angajat în cadrul companiei. Acest fapt a condus, firesc, la creşterea bruscă a productivităţii şi a sporit profiturile de două ori, timp de doi ani consecutivi.

Compania Ford Motor a creat propriul său campionat denumit Formula Ford, sărbătorind astfel cea de-a 50-a sa aniversare în anul 2017. Echipele concurente îşi pot crea propria caroserie, singura condiţie fiind să utilizeze doar motoare Duratec de 1.6 Litri cu o putere de 150 CP.

Ford GT a fost listată în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness la categoria: viteză maximă a maşinii sport. Atingând maximul de 455,8 km/h, acest rezultat a condus la crearea celei mai rapide maşini pentru drumurile publice.

În anul 2010, la Salonul Auto Internaţional de la Detroit, Ford Fusion Hybrid a fost desemnată cea mai bună maşină a anului şi, de asemenea, a primit şi premiul de cel mai eficient autoturism din SUA.

Care sunt principalele caracteristici ale maşinilor Ford?

Exteriorul şi interiorul maşinilor Ford sunt dezvoltate luând în considerare condiţiile de iluminare care se schimbă pe parcursul unei zile. Specialiştii companiei fac tot posibilul pentru ca automobilele să fie la fel de atrăgătoare în orice condiţii meteorologice. În plus, aceştia fac tot posibilul, datorită  testărilor intense să asigure şoferilor unui autoturism Ford tot confortul necesar pentru că aceştia să se bucure de condus, indiferent de vreme.

În timpul producţiei actuale de modele mult mai moderne şi mai sofisticate, în comparaţie cu cele din trecut, compania se concentrează pe economia de combustibil, dezvoltând noi funcţionalităţi ecologice şi, astfel, punând mai mult accentul pe sănătatea mediului înconjurător.

De exemplu, modelul Ford Mondeo de ultima generaţie cu motor diesel de 1.8 litri, în afară de consumul redus de combustibil, emite cu 20% mai puţin dioxid de carbon decât primul model Mondeo. Este important să remarcăm faptul că tehnologia Ford Flexifuel, bazată pe bioetanol, a condus la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă cu aproximativ 30-80 %, în comparaţie cu alte tipuri tradiţionale de combustibil.

De exemplu, autoturismele Ford Flexifuel şi Ford C-Max Flexifuel, care funcţionează pe combustibil E85, pot fi catalogate, fără urmă de îndoială, drept modele ecologice. În plus, compania Ford acordă o atenţie specială siguranţei pasagerilor.

Ford Motor Company este prima care a adoptat şi implementat centurile de siguranţă gonflabile cu care sunt echipate scaunele din spate ale modelelor Flex, Fusion, Mondeo şi altele. În cazul în care eşti interesat/ă să cumperi piese auto pentru Ford, te poţi bucura de promoţii profitabile. Găseşte furnizorul online ideal pentru tine şi condu cu deosebită grijă, indiferent de anotimp, modelul tău preferat Ford.

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.