5 experiente pe care orice dependent de adrenalina trebuie sa le incerce macar o data in viata

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 feb 2017, 11:00

Pasionatii de senzatii tari cunosc foarte bine sentimentul: inima iti bate nebuneste, palmele iti transpira si esti mai entuziasmat ca niciodata, atat de mult incat vei cauta sa repeti cat mai curand experienta care ti-a oferit o asemenea traire.

Adrenalina este substanta eliberata in corp atunci cand o persoana experimenteaza sentimente foarte puternice care pot varia de la entuziasm pana la teama sau furie, dar mai ales atunci cand organismul simte ca este pus in pericol. Cei care cauta senzatii tari si sunt dependenti de adrenalina se orienteaza adeseori spre sporturile extreme, care implica si o doza de pericol, suficient cat sa le creasca pulsul si sa ii faca sa traiasca fiecare secunda la cote maxime.

Pentru cei care cauta mereu noi activitati care sa le creasca nivelul de adrenalina si sa ii ajute sa se deconecteze de la stresul cotidian, am facut o lista cu cele mai populare activitati printre dependentii de senzatii extreme:

1. Saltul cu parasuta, acum la indemana oricui

Era o vreme in care parasutismul le era rezervat doar profesionistilor, iar restul priveau fascinati de la nivelul solului cum plonjeaza din avion si cad liber prin aer inainte sa isi deschida parasuta si sa pluteasca pe cer.

Ne puteam doar imagina cum se vede pamantul de acolo, de sus, si ce senzatii iti poate oferi o asemenea experienta.

Acum, insa, oricine poate trai pe pielea lui fiorii adrenalinei cand se arunca din avion de la 3.500 de metri altitudine. Poti incerca saltul cu parasuta chiar daca nu ai experienta, pentru ca vei sari legat strans de un instructor profesionist, astfel ca vei fi mereu in siguranta.

In plus, poti filma zborul ca sa i-l arati mamei abia dupa ce pericolul a trecut deja.

2. Kartingul, perfect pentru pasionatii de viteza

Daca iti place adrenalina data de apasarea pedalei de acceleratie, kartingul ar putea fi o solutie care sa combine siguranta de a nu te afla pe sosele, spiritul de competitie si viteza. Trebuie sa stii ca exista diferite tipuri de karturi, cu mai multi sau mai putini cai putere, dar indiferent de cel cu care te dai, senzatia va fi unica.

Esti pe jumatate in afara kartului, ai doar o casca si nu vei simti cand trec minutele in care parcurgi traseul. Cei care au o afinitate pentru competitii isi pot compara rezultatele de timp cu cele ale prietenilor si pot incerca sa obtina de fiecare data timpi mai buni pentru fiecare tura data.

3. Raftingul, tot mai popular in Romania

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Raftingul

este un sport extrem relativ nou in Romania, dar care a capatat rapid foarte multi adepti. Cei care se simt consumati de programul stresant de la serviciu aleg tot mai des sa isi petreaca weekendurile pe apa si sa se bucure de cateva ore de adrenalina pura. Exista patru rauri pe care se poate face rafting, iar o astfel de sesiune de distractie poate dura si 3-4 ore. Ai nevoie insa de rezistenta si poate cateva antrenamente la sala, pentru ca un astfel de sport extrem este solicitant si poti avea surpriza de a te trezi a doua zi cu febra
musculara.

4. Mountain biking, sportul care imbina ciclismul si pasiunea pentru munte

Mountain biking-ul este o activitate care iti solicita toti muschii si toate simturile. Cei mai multi practicanti ai acestui sport prefera traseele accidentate de munte, cu peisaje spectaculoase si care le aduc noi provocari. Este insa un sport costisitor: ai nevoie de echipament profesionist, ore de instructaj si nervi tari pentru a reusi sa ajungi la capatul traseului. In plus, ai nevoie de o bicicleta speciala pentru terenurile accidentate, dar si de o capacitate fizica sporita si o buna cunoastere a echipamentului.

5. Bungee jumping-ul

Bungee jumping-ul, sportul care ii sperie pe multi, este de fapt mult mai sigur decat pare la prima vedere. Accidentele sunt extrem de rare, in medie unul la 4000 de salturi, iar senzatiile sunt incomparabile cu altceva. In prezent, in Romania exista doua locuri de unde se pot face astfel de salturi: la Cheile Rasnovului sau la Barajul Vidraru si este nevoie sa faci rezervare din timp, pentru ca este un sport cu o popularitate care a crescut in ultimii ani.

Marele avantaj al sporturilor extreme este ca acea adrenalina pe care o simti este cel mai bun remediu impotriva stresului si, imediat cum te opresti din tremurat, singurul lucru la care te vei gandi este cand vei putea sa repeti experienta.

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri: