5 filme de la Globul de Aur 2023 pe care trebuie să le vezi

Autor: Bianca Vidoi

5 filme de la Globul de Aur 2023 pe care trebuie să le vezi

Sursa: Unsplash

Globurile de Aur au fost decernate, iar acestea sunt 5 filme pe care merită să le vedeți.

Chiar dacă nu au câștigat toate premii în cadrul evenimentului, filmele nominalizate merită și acestea să fie văzute. Acestea sunt 5 filme de la Globul de Aur 2023 pe care trebuie să le vezi.

Citește și: Annie Awards 2023: Lista nominalizărilor. Topul celor mai bune filme de animație

Filme care au luat premii la Globul de Aur 2023

,,The Fabelmans" este un lungmetraj regizat de Steven Spielberg, iar la decernarea Globurilor de Aur, acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun film. Această producție cinematografică premiată la Globurile de Aur 2023 spune povestea regizorului, mai exact copilăria acestuia, alături de toate momentele dificile ce l-au făcut să ajungă aici unde este în prezent.

,,The Fabelmans" este o lecție de maturizare a personajului principal, din aceasta făcând parte sacrificiul, pasiunea și oamenii pe care îi avem în jurul nostru.

,,The Banshees of Inisherin" a fost un alt film ce a luat un premiu în ediția 80 a Globurilor de Aur, premiu pentru cel mai bun film, comedie/musical. Acțiunea producției cinematografice are loc pe o insulă îndepărtată de pe coasta de vest a Irlandei, acolo unde vom afla povestea de prietenie a personajelor principale, până în momentul în care unul dintre ele decide să încheie această conexiune.

Pe parcursul filmului vom putea observa cum o singură decizie poate afecta și schimba viața acestor două personaje.

,,Argentina, 1985" este un alt film ce a reușit să câștige Globul de Aur la categoria celui mai bun film străin, pe care trebuie să îl urmăriți. Subiectul producției cinematografice este unul sensibil, mai exact o problemă ce a măcinat Argentina în anii 80-90, dispariția persoanelor. Filmul spune povestea procesului în care au fost trași la răspundere vinovații, majoritatea făcând parte din cercuri de renume.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Globurile de Aur 2023. Lista completă a câștigătorilor. Steven Spielberg a câștigat unul dintre cele mai importante premii

Alte filme din competiție care merită văzute

Chiar dacă nu au primit un premiu în cadrul decernării Globurilor de Aur 2023, filmele ce au nominalizate merită văzute, iar acestea sunt doar câteva pe care nu trebuie să le ratați.

,,Avatar: The Way of Water” a fost nominalizat la categoria pentru cel mai bun film, însă nu a reușit să primească premiul.

Producția cinematografică ne prezintă viața celor de pe planeta Pandora, care trăiesc liniștiți după lupta pe care au dus-o cu pământenii, dar și continuarea poveștii de dragoste dintre Jake, ce va avea un alt corp și iubita lui de pe Pandora. Însă viața celor de pe Pandora nu va mai fi atât de liniștită și calmă, mai ales după ce  o nouă amenințare le va da totul peste cap. Un clan de extratereștrii necunoscuți încep să producă pagube din ce în ce mai mari planetei, iar Jake trebuie să găsească un mod de a salva planeta.

,,Elvis” a fost nominalizat în aceeași categorie ca filmul anterior, iar producția cinematografică spune povestea legendei Elvis, dar mai ales a relației acestuia cu managerul său, relație complicate ce a evoluat timp de 20 de ani.

Citește și: 4 filme cu Orlando Bloom pe care nu trebuie să le ratezi

Sursa: cinemagia.ro

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.