5 filme pe care să le vezi de Paște

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 12 ian 2024, 02:00

Paștele reprezintă un moment important pentru credincioși, iar pe baza acestei mari sărbători s-au realizat numeroase producții cinematografice

Sursa: PixaBay

Paștele reprezintă un moment important pentru credincioși, iar pe baza acestei mari sărbători s-au realizat numeroase producții cinematografice care să arate întâmplările ce au dus la răstignirea Mântuitorului.

Răstignirea Mântuitorului, dar și Învierea Domnului Iisus Hristos reprezintă două momente importante pentru credincioși, pe baza cărora s-au realizat multe filme ideale pentru perioada pascală. Iată câteva filme pe care să le vezi de Paște.

Citește și: Paște 2023: Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare de Prohodul Domnului. Ce nu ai voie să faci în această zi?

Filme cu tematică religioasă pe care să le vezi de Paște

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

The Passion of the Christ

Producția cinematografică spune povestea ultimelor 12 ore din viața lui Iisus din Nazaret. Prima parte a filmului îl prezintă pe Iisus Hristos în Grădina Ghetsimani, acolo unde s-a retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină.

Filmul arată cum Iuda Iscarioteanul l-a trădat pe Iisus, motiv pentru care acesta a fost arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții îl acuză de multe nedreptăți, ce îl condamnă la moarte. Iisus va fi adus în fața mulțimii, ce va decide cu exactitate ce se va întâmpla cu el, însă masele decid să îl condamne la moarte. Crucea lui Iisus Hristos este adusă, iar acesta va trebui să o poarte prin Ierusalim până pe Golgota, unde este crucificat. 

Risen

Filmul își concentrează atenția pe momentul Învierii Domnului, observat din perspectiva unui necredincios. Clavius este un puternic tribun roman, iar Lucius este ajutorul său, iar cei doi trebuie să rezolve misterul reînvierii lui Isus, dar și adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în săptămânile de după crucificare, pentru a preveni astfel o revoltă în Ierusalim. 

San Pietro

Această producție cinematografică spune povestea de după răstignirea Mântuitorului, atunci când Petru, cel mai credincios discipol al său, trebuie să-și învingă slăbiciunile și să aibă grijă ca comunitatea creștină să rămână unită după acest moment tragic. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este momentul decisiv, ce îl determină pe Petru să pornească pe un drum lung, pentru a apăra și a răspândi mesajul învățătorului său, de la Ierusalim până la Roma, chiar și cu prețul propriei vieți.

Citește și: Se spală rufe în Joia Mare și Vinerea Mare? Recomandările preoților

Filme cu atmosferă de sărbătoare pe care să le vezi împreună cu familia

Școala iepurașilor. Păzitorii oului de aur

Filmul este ideal pentru sărbătorile pascale, arătându-l pe iepurașul Max, locuind într-un sens giratoriu din marele oraș, însă visul lui este să devină membru al unei bande de iepuri cool, încercând să le arate tuturor cât este el de curajos, însă o manevră de zbor greșită îl va face

să ajungă la Școala iepurașilor, acolo unde se antrenează Iepurașii de Paște. Acesta va avea parte de o misiune specială, să păzească Oul de Aur. 

5 eroi de legendă

Filmul spune povestea celor cinci eroi Jack Frost, Iepuraşul de Paşte, Moş Crăciun, Zâna Măseluţă și Moș Ene se întâlnesc pentru a îl opri pe Coșmar. Spiritul Coșmar amenință să cucerească lumea, cei cinci eroi trebuie să protejeze speranţele şi visurile copiilor din lumea întreagă. Acest film va prezenta diferite tradiții și obiceiuri pe care familiile le realizează de Paște.

Citește și: La ce oră începe slujba de Înviere în 2023?

Sursa: tikaboo.ro, cinemagia.ro

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.