5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel

Autor: B.M.
Actualizat: 09 apr 2020, 15:15
5 greseli pe care le faci cand gatesti carne de miel

Ce greseli faci fara sa stii cand gatesti carne de miel. Cum sa faci sa iasa perfecta carnea de miel.

Carnea de miel este alegerea principala a multor romani in perioada Pastelui. Mielul sta la baza mai multor mancaruri traditionale de Paste, precum friptura de miel, drobul de miel, borsul de miel sau stufatul. De asemenea, carnea de miel are o multime de beneficii pentru organism, fiind bogata in foarte multe vitamine si niacina.

In prepararea mielului multa lume face insa o serie de greseli din cauza carora rezultatul final nu este cel mai gustos.

Mielul fie nu se gateste suficient, fie are un miros prea puternic, fie iese prea gras.

Iata ce greseli nu trebuie sa faci atunci cand gatesti miel.

Citeste si: Drob de miel: rețeta tradițională

Greseli pe care le faci atunci cand gatesti carne de miel

1. Pui carnea de miel direct din frigider in tigaie

Foarte multa lume pune carnea direct din frigider in tigaie sau in cuptor. Acest lucru este o greseala deoarece mielul nu se va gati asa cum trebuie: cel mai probabil va iesi prea facut la exterior, iar la interior va fi crud.

Cum ar trebui sa procedezi: scoate carnea de miel din frigider si las-o o ora pe masa in bucatarie inainte de a o gati, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Vei observa ca mielul se va gati mai rapid si se va face uniform.

Citeste si: Greseli pe care le faci fara sa stii cand gatesti carne

2. Tai friptura de miel imediat dupa ce ai scos-o din cuptor

Impinsi de foame si pofta, foarte multi dintre cei care gatesc carne de miel o portioneaza imediat ce au scos-o din cuptor.

In mod normal carnea ar trebui lasata sa se odihneasca 10- 15 minute inainte de a fi taiata, pentru ca sucurile sa se distribuie uniform.

Facand acest lucru fiecare bucata din friptura de miel va avea un gust desavarsit si va fi moale si usor de mancat.

3. Lasi carnea de miel la fragezit prea mult timp

O alta greseala pe care multa lume o face cand gateste friptura de miel este sa lase carnea la marinat pentru o perioada prea lunga. Acest lucru este o greseala din cauza faptului ca astfel carnea va ajunge sa fie mult prea moale.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum ar trebui sa procedezi: incearca sa nu lasi carnea de miel la marinat mai multe de 12 ore; aceasta perioada este suficienta.

Citeste si: Oua rosii: cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda rapida

4. Scoti toata grasimea de pe carne cand gatesti friptura de miel

Multa lume inlatura orice urma de grasime atunci cand gateste friptura de miel. Tine mai mult de gusturi, insa e recomandat ca bucatile de carne sa aiba totusi ceva grasime pe ele, pentru ca friptura sa nu iasa prea uscata si fada.

5. Gatesti carnea de miel la o temperatura prea mare

Din graba, sau din nestiinta, multa lume gateste carnea de miel la temperaturi mari. O astfel de tehnica insa nu duce la rezultate bune; cel mai probabil friptura rezultata va fi uscata si fada.

Cel mai bine este sa gatesti carnea de miel lent, la o temperatura mai joasa, de aproximativ 65 de grade Celsius.

Carne de miel: ce beneficii are carnea de miel

Carnea de miel are o multime de beneficii pentru organism. Ca orice carne rosie, carnea de miel contine fier, element care ajuta la combaterea anemiei.

Carnea de miel contine si niacina si multiple vitamine: B1, B2, B6, B9, Biotină, B5, B12 si colina. Aceste vitamine stimuleaza metabolismul si previn acumularea de homocisteina in corp, substanta care creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Carnea de miel contine si acizi grasi Omega 3 si Omega 6, elemente esentiale pentru organismul uman.

S-a demonstrat ca, atunci cand este consumata in cantitati corecte, carnea de miel poate reface tesuturile dupa un efort fizic intens. In plus, consumul de carne de miel poate reduce riscul de cancer si nivelul colesterolului din sange.

Citeste si: Drob de pui. Rețeta adaptată pentru cei care nu consumă miel

Cine nu ar trebui sa manance carne de miel

Desi are o multime de beneficii, carnea de miel este destul de greu de digerat, motiv pentru care nu este recomandata anumitor categorii de persoane.

Cei care au probleme cu ficatul sau rinichii nu ar trebui sa manance carne de miel. De asemenea, consumul de carne de miel nu este indicat persoanelor care au probleme cu pancreasul sau afectiuni cardio-vasculare.

Carnea de miel trebuie consumata cu moderatie de persoanele in varsta si de copii, deoarece poate provoca alergii puternice.

Reteta de friptura de miel la cuptor

Pentru a prepara friptura de miel la cuptor ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un kilogram de pulpa de miel, sare de mare, piper, 5 catei de usturoi, o lingura de boabe de mustar, 50 ml ulei de masline, o ceapa mare, 150 ml vin alb, 200 ml apa.

Se incepe cu pregatirea carnii de miel. Se spala bine si se cresteaza; in adanciturile rezultate se baga usturoiul taiat marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper si boabele de mustar si se unge bine cu uleiul de masline.

Ulterior se taie ceapa felii, se pune pe fundul tavii, deasupra se aseaza carnea de miel. Se toarna apa si se baga la cuptor. Se verifica carnea din 30 in 30 de minute, iar cand este moale se adauga vinul si se mai lasa la cuptor inca 10- 15 minute.

Se scoate din cuptor, se lasa la odihnit 10- 15 minute dupa care se taie felii. Se serveste alaturi de mamaliguta calda. Pofta buna!