5 idei de ținute elegante pentru băieți

Author: Oana Iosif

Atunci când spunem haine elegante, ne referim în primul rând la atitudine. Cei mici trebuie să învețe destul de devreme cât de important este să ai un aspect îngrijit, cu îmbrăcăminte curată, călcată și accesorii alese cu grijă. O pălărie sau o cravată pot schimba într-o secundă o ținută casual, chiar dacă aceasta nu include sacou ori pantaloni de stofă. De asemenea, pantofii sunt un alt detaliu important al oricărei ținute, ei trebuie să fie mereu curați și strălucitori.

O ținută elegantă trebuie să arate grozav, dar înainte de toate trebuie să fie confortabilă. În special când vine vorba despre copii, nu trebuie să uităm că ei au nevoie de mișcare, trebuie să alerge, să se joace, iar hainele prea strânse ori confecționate din materiale rigide îi pot incomoda.

Indiferent de tipul evenimentului la care veți merge, pe lângă ținuta elegantă în care va fi îmbrăcat, este recomandat să iei la tine cel puțin un rând de haine de schimb. Pe lângă accidentele inerente care pot apărea (pantaloni rupți ori pahare pline cu suc vărsate pe cămașă), după o anumită perioadă de timp, îl poți lăsa pe cel mic să se schimbe în haine mai comode.

Dacă trebuie să mergi cu cel mic la un eveniment unde trebuie să fie îmbrăcat elegant, am pregătit un articol cuprinzător, cu recomandări extrem de utile. Când eziți între cumpărarea unor costume pentru băieți și o ținută formată din cămașă albă împreună cu o vestă de lână, poți apela cu încredere la informațiile mai jos.

1. Evenimente formale

De obicei este destul de ușor să alegi hainele pentru evenimentele formale, deoarece codul vestimentar este foarte simplu și este specificat în invitație. Un costum negru, cu cămașă albă și cravată, împreună cu o pereche de pantofi de lac sunt tot ce ai nevoie pentru completa ținuta.

2. Vizite la prieteni

Fiind vorba despre un eveniment mai puțin formal, dar la care nu poți să te duci în trening, este recomandat să optați pentru o ținută elegantă formată din o pereche de pantaloni cu pense și o cămașă în carouri. Cravata este opțională, dar dacă nu vreți să renunțați la ea, poți alege una într-o singură culoare.

3. Petrecere în grădină

Se recomandă o ținută smart casual, adecvată atât locației cât și temepraturii destul de călduroase. Un eveniment în grădină are loc de obicei vara, așa că poți alege cu încredere o pereche de pantaloni gri, împreună cu un tricou și un sacou într-o culoare pastelată. Cravata nu se pretează în această situație, deoarece este un accesoriu mult prea formal.

4. Botez

Participarea la un botez implică o ținută elegantă, dar nu formală. Cu siguranță este nevoie de pantaloni de costum și cămașă, dar este alegerea ta dacă optezi să completezi ținuta cu un sacou. De asemenea, cravata este opțională, te poți orienta și după locația evenimentului la care veți merge. O variantă comodă este completarea ținutei cu o vestă de lână, împreună cu o cravată de piele neagră.

5. Serbare la grădiniță

În funcție de sezon și de tematica serbării, ținuta elegantă a celui mic poate include diverse variante. Dacă nu are un rol anume, pentru care este nevoie de o ținută adecvată (cum ar fi rolul de vrăjitor, de fulg de zăpadă sau iepuraș), atunci poți alege cu încredere o pereche de blugi comozi și o cămașă albă. Cravata este și aici opțională, dar poți alege un model vesel, cu multe culori.

O ultimă recomadare se referă la cumpărarea hainelor în apropierea datei de desfășurare a evenimentului. Băieții cresc foarte repede, iar hainele cupărate cu doar câteva luni înainte le pot rămâne mici rapid. După ce ai cumpărat toată ținuta elegantă, este bine să o probeze periodic, pentru a evita orice surpriză neplăcută.