5 joburi cu care care îți poți îmbunătăți calitatea vieții

Author: Diana Tilă

Îți dorești să fii o femeie independentă, să te bucuri de mai mult timp liber și să nu mai ai grija zilei de mâine? Schimbarea începe cu tine, așa că acordă-ți șansa de a evolua și de a te bucura de mult mai mult confort financiar. Cu siguranță de foarte multe ori te-ai abținut de la a-ți cumpăra o rochie sau o pereche de pantofi, deoarece această cheltuială era mult peste capacitatea bugetului tău.

Din fericire, într-o lume tot mai digitalizată, poți să iei în calcul mai multe opțiuni care te pot ajuta să ai, în sfârșit, viața pe care ți-o dorești. Unele joburi moderne îți permit să ai un stil de viață semnificativ îmbunătățit, fără eforturi prea mari. Iată câteva dintre acestea.

1. Model de videochat

Industria videochatului devine tot mai tentantă pentru femeile care doresc să fie mai independente și să își permită să se bucure și mai mult de viață. Fără a fi nevoie să te întâlnești live cu fanii, este suficient să petreci timp în mediul online cu aceștia pentru a construi conexiuni de durată, care îți vor aduce satisfacții mari. Pe lângă oportunitatea de a-ți mări veniturile, în videochat vei cunoaște oameni din diferite culturi și chiar poți să te bucuri de expunere, care te va ajuta în cazul în care dorești să construiești un brand personal.

Angajează-te în videochat la studioul VivaDiva din Iași pentru a reuși să îți creezi rapid o comunitate numeroasă. Acest studio reprezintă un punct de plecare pentru femeile care doresc să aibă, într-o zi, propria lor afacere, deoarece câștigurile pot să ajungă la sume foarte mari. Tot ce trebuie să faci este să stăpânești limba engleză, să fii o persoană plăcută și să interacționezi cu fanii în mod regulat. Contrar părerilor, videochat-ul nu presupune exclusiv să te dezbraci sau să îndeplinești fantezii sexuale, ci implică foarte multă comunicare și discuții despre foarte multe aspecte ale vieții. Așadar, dacă vrei să intri în această industrie, trebuie să fii o persoană înțelegătoare și foarte sociabilă, mereu cu zâmbetul pe buze.

2. Cosmeticiană

Un alt job la mare căutare este cel de cosmeticiană. Industria de înfrumusețare este una în continuă creștere, deoarece femeile - și nu numai - pun mare preț pe aspectul fizic. Majoritatea doamnelor și domnișoarelor apelează în mod constant la servicii de beauty, ceea ce face ca locurile de muncă în acest domeniu să asigure venituri peste medie. Pe lângă avantajele financiare, a fi cosmeticiană te va ajuta să îți dezvolți creativitatea, inventivitatea, dar și abilitățile de socializare. În fiecare zi vei cunoaște persoane noi și, astfel, ai posibilitatea de a te dezvolta și din punct de vedere personal.

Într-adevăr, pentru început va trebui să investești într-o serie de cursuri de formare, în așa fel încât să stăpânești tehnicile de lucru. Pe parcurs, vei căpăta tot mai multă experiență și, prin muncă și dedicare, poți să devii tot mai bună în ceea ce faci. Acest lucru se va vedea și în contul tău, deoarece veniturile vor crește odată cu trecerea timpului și odată cu acumularea de experiență.

3. Profesor online

În cazul în care deții anumite aptitudini pe care dorești să le împărtășești și cu alții, în timp ce te bucuri de un venit suplimentar, cursurile online sunt o idee foarte bună. De exemplu, dacă ești o bună cunoscătoare a unei limbi străine, cu siguranță vei găsi persoane care doresc să învețe online. Astfel, nu numai că nu trebuie să investești într-un birou fizic sau să te angajezi pe un salariu mic într-o instituție, dar poți munci chiar din confortul casei tale.

În funcție de timpul pe care vrei să îl aloci pentru această activitate, poți să îți stabilești un target lunar. Așadar, cu un program flexibil și cu selectarea clienților vei avea posibilitatea de a coordona o mini-afacere în mediul online, cu investiții minime. Vei avea nevoie doar de o conexiune bună la internet și de un laptop.

4. Instructor personal de fitness

O altă industrie care a devenit tot mai populară este cea a fitnessului. Dacă întotdeauna ai fost pasionată de sport, este timpul să monetizezi acest lucru. Urmează un curs pentru a învăța să îți structurezi informațiile, iar apoi caută-ți primii clienți. Nu este necesar să frecventezi o sală de sport pentru a te întâlni cu clienții live, ci poți să vinzi un plan online de antrenament și de nutriție.

Cu ajutorul aplicațiilor disponibile în diverse forme, poți chiar să susții antrenamente online, în timp real. În ultimii ani, antrenorii personali au devenit adevărate surse de inspirație pentru persoane care nu reușesc să ajungă în mod regulat la sala de fitness, iar tu poți să fii unul dintre aceștia, în timp ce veniturile îți cresc în mod constant.

5. Creator de conținut

Creatorul de conținut este acea persoană care utilizează rețelele de socializare pentru a interacționa cu o comunitate online, dar și pentru a câștiga bani din această activitate. Fie că preferi să comunici prin imagini, text sau prin filmulețe, ai posibilitatea de a-ți mări veniturile în timp ce colaborezi cu diverse branduri care vor să se promoveze prin intermediul tău.

Deoarece foarte multe persoane petrec timp online, cu diverse interese, trebuie doar să găsești o nișă care te preocupă și să te diferențiezi prin calitatea conținutului, indiferent de natura acestuia.

În funcție de aptitudinile pe care le ai în prezent sau în funcție de planurile de viitor pe care ți le-ai făcut, caută un job care să îți lase suficient timp liber pentru a te bucura de viață. Este important să ai o carieră, dar și mai important este să ai parte de compania celor dragi. Pentru a găsi acest echilibru între viața profesională și cea personală trebuie să te gândești, evident, și la câștiguri. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât ai șansa de a fi mai relaxată și mai împlinită. Optează pentru un loc de muncă ce să îți aducă satisfacții din mai multe puncte de vedere și profită de multitudinea de variante pe care le pune la dispoziție internetul și de posibilitatea de a lucra online.