5 lucruri despre tehnologiile de imprimare a etichetelor pe care trebuie să le știe orice antreprenor

Author: B.M.
Actualizat: 23 iul 2020, 10:26

Trăim într-o lume a vizualului, în care imaginile reprezintă principalul mijloc de comunicare rapidă.

Etichetele colorate ale produselor, pline de elemente grafice ușor de memorat, au rolul de a capta atenția consumatorului și de a furniza informații utile care să facă alegerea cît mai ușoară.

Numai că grafica nu este totul. Modalitatea de imprimare, adezivul și suprafețele etichetelor sunt la fel de importante. Află în continuare la ce tehnologii de imprimare poți recurge dacă apelezi la etichetele autoadezive marca LabelPrint.

1. Imprimare direct-termică 

Această tehnologie de imprimare presupune printare monocromă cu ajutorul unei substanțe ce este transferată pe etichetă atunci cînd se atinge o anumită temperatură. Este un proces termosensibil, deci întrucâtva reversibil; de aceea, obiectele imprimate utilizând acest procedeu nu sunt rezistente la expunerea la radiații. Imprimarea direct-termică este o variantă ieftină și rapidă.

2. Imprimare cu transfer termic

Pentru etichete mai durabile, rezistente la căldură, radiații luminoase și lichide, transferul termic este metoda optimă. Acest procedeu presupune imprimarea cu un ribbon, o piesă de forma unei panglici pe care se află inițial materialul grafic. Acesta este transferat sub acțiunea căldurii pe suportul dorit. Folosind metoda imprimării cu transfer termic vei avea garanția unui rezultat durabil, potrivit în domenii logistice, unde identificarea unui produs cu ajutorul unui cod de bare sau QR trebuie să se realizeze rapid. Calitatea superioară a etichetelor cu transfer termic se reflectă și în costul lor mai ridicat.

3. Flexografie

Tiparul flexografic folosește un clișeu sub forma unui material flexibil. Avantajul acestuia este că astfel se poate imprima color aproape orice suprafață, fie ea chiar lipsită de pori, de la hârtie la celofan și până la pelicule metalice. Utilizat în industria alimentară încă din anii ‘50 ai secolului trecut, flexografia este o metodă ce se pretează pentru volumele mari, datorită repeziciunii cu care se usucă materialul. Totodată, cu ajutorul ei pot fi redate tonurile originale de culoare 

4. Etichetele neimprimate

Ai un compartiment de logistică în firma ta? Cel mai probabil, pentru inventarierea produselor și citirea codurilor de bare vei folosi etichete autoadezive neimprimate, pe care le vei imprima ulterior. Etichetele dispuse pe coli sunt destinate printului cu laser sau cerneală, în timp ce cele pe role sunt potrivite pentru imprimare termică. 

5. Etichetele imprimate

Fie că ai volume mici sau mari de imprimat, apelând la profesioniști vei obține varianta finală a etichetei cu care îți vei putea promova produsele. Pe lângă opțiunea clasică de imprimare pe o singură față, ai la dispoziție ștanțare, laminare, decorare cu folii de diverse culori, dar și varianta de printare pe două fețe. Noua tehnologie permite mărirea spațiului de comunicare prin imprimarea pe verso, eticheta fiind detașabilă (piggy back).

În concluzie, dacă îți dorești să faci cunoscută identitatea produselor tale, sau pur și simplu ai colete de urmărit, etichetele autoadezive îți vin în ajutor, luând forme și culori diferite. Încearcă gama de produse LabelPrint pentru materiale și design de calitate!

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.