5 lucruri indispensabile unui sofer inteligent. Cum ai grija cu adevarat de masina ta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 16 sep 2020, 03:55

Soferii inteligenti nu stiu doar sa conduca rapid, ci si foarte sigur si cu grija pentru masina lor. Tu faci parte din aceasta categorie?

Orice conducator auto inteligent stie ca masina pe care o conduce ar trebui sa fie in stare impecabila si sa aiba niste dotari pe care sa se poata baza.

Daca stii aceste lucruri, te poti considera protejat cu adevarat. Mai mult decat atat, atata vreme cat tii cont de ele, masina ta va rezista cu brio trecerii anilor. Iata ce trebuie sa stii:

1. Un lucru atat de mic, dar cu o importanta imensa cand vine vorba despre condus

Un trafic haotic duce adesea la evenimente neplacute.

Mai mult decat atat, in cazul unui eveniment cu daune, e greu sa iti dovedesti nevinovatia. Soferii inteligenti au insa o metoda infailibila prin care nu doar ca isi garanteaza siguranta, ci isi pot proba si nevinovatia in cazul unui accindent. Este vorba despre astfel de camere auto, care inregistreaza tot ce se intampla pe drum si care reprezinta un ajutor enorm pentru un sofer.

Dupa cum vezi, fiecare dintre ele vine cu optiuni diferite, insa indiferent de ce vei alege, cert este ca o vei folosi din plin. In plus, in unele tari aceste camere sunt obligatorii la incheierea unei asigurari RCA si nu este exclus ca o astfel de masura sa fie luata si la noi, tocmai pentru a spori siguranta soferilor.

2. Nu pleca niciodata la drum fara ea

In cazul in care iti lipseste din masina roata de rezerva, e cazul sa fugi repede la un magazin de profil si sa-ti iei una.

Iti va fi de mare ajutor in cazul in care ai o pana pe drumurile pe care le parcurgi.

Este mai bine sa o ai si sa nu ai nevoie de ea decat sa-ti fie necesara si sa nu o ai in masina. Niciun sofer inteligent nu pleaca la drum fara o roata de rezerva.

3. Mare atentia la aceste lucruri, mai ales iarna

Cum suntem in plina iarna, trebuie sa-ti amintim ca in portbagajul tau ar trebui sa se gaseasca si lanturi, dar si material antiderapant.

Este o asa zisa trusa de iarna, care iti va garanta un drum lin indiferent de conditiile meteo. Daca planuiesti sa pleci putin la munte in perioada urmatoare, e cazul sa iti dotezi masina si cu astfel de lucruri.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

4.

Trebuie sa-l ai in masina, ca sa nu fii amendat

In cazul in care nu stiai, daca nu ai in masina un triunghi reflectorizant, risti sa fii amendat. Daca despre trusa medicala si stingatorul de incendii probabil stii deja si speram ca le ai in masina, triunghiul reflectorizant este mereu uitat de soferi.

Ei bine, este un lucru mic, pe care il poti cumpara de la orice magazin de profil si care te va proteja de o amenda inutila.

De ce sa risti, cand este atat de usor sa cumperi un astfel de produs?

5. De mare ajutor in sezonul rece

Ceata le da batai de cap multor soferi. Vizibilitatea scazuta faciliteaza producerea accidentelor, iar soferii ar trebui sa-si ia toate masurile pentru a se proteja chiar si in aceste conditii.

Proiectoarele de ceata sunt, asadar, indispensabile unui sofer care tine la integritatea masinii sale. Ele ii vor ajuta pe ceilalti soferi sa te observe cu usurinta de la departate si orice sofer cu experienta stie cat sunt de utile.

Ce alte lucruri crezi ca mai are un sofer inteligent?

Sursa foto: Shutterstock

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.