Pentru foarte multe persoane, cafeaua de dimineață reprezintă un obicei și o plăcere la care cu greu se poate renunța. Dacă tot este atât de iubită, ne-am gândit să vă spunem câteva lucruri inedite despre cafea, care o să vă surprindă cu siguranță.
Detalii neștiute și surprinzătoare despre cafea
Cafeaua este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Aroma sa irezistibilă a cucerit, de-a lungul timpului, întreaga planetă, dar adevărul este că puțină lume cunoaște cu adevărat istoria acestei băuturi, cât și informații despre ea.
De exemplu, știți cine a descoperit cafeaua, unde se găsește cea mai bună cafea sau de ce a fost interzisă în anumite părți ale globului? Ei bine, noi v-am pregătit o listă cu cele mai interesante lucruri despre această băutură.
1. Hawaii este singurul stat american în care crește arborele de cafea, asta pentru este nevoie de un anumit climat și de un anumit sol, pentru a crește acest arbore.
Și mai interesant este faptul că Hawaii producea cafea, încă dinainte de a fi declarat stat, în 1959.
2. Cafeaua a fost descoperită în anii 1500, de către un păstor de capre din Etiopia. Acesta a observat că animalele sale mâncau boabe de cafea. După aceea, și-a dat seama că acestea își schimbau comportamentul. Aveau mai multă energie și nu mai dormeau noaptea.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Păstorul s-a dus la călugării din zonă și le-a povestit ce se întâmplase. Aceștia au făcut băutură din boabele de cafea și au realizat că puteau să se roage toată noaptea, pentru că nu li se mai făcea somn.
3. În anul 1511, în Mecca s-a interzis cafeaua, pentru că se credea că provoacă lene și gânduri radicale.
4. Cafeaua este, de fapt, un fruct.
Boabele sunt de două feluri: verzi și roșii. Cele roșii au o aromă mai plăcută și nu sunt la fel de acide ca cele verzi. De aceea, sunt folosite pentru a prepara tipurile de cafea mai slabă.Cu cât boabele de cafea sunt prăjite mai mult, cu atât sunt mai sănătoase. Cafeaua decofeinizată se obține printr-un proces chimic, prin care se extrage cofeina din boabe.
5. Beethoven iubea atât de mult cafeaua, încât folosea 60 de boabe în fiecare ceașcă pe care o consuma.
Mituri despre cafea
Pe lângă informațiile corecte despre cafea, de-a lungul timpului au apărut și tot felul de mituri. Din păcate, sunt și persoane care cred în informațiile false și au o părere proastă despre cafea, fără niciun motiv plauzibil.
Iată cele mai cunoscute povești care au legătură cu aromata băutură neagră:
- cafeaua cauzează insomnii. Cofeina este absorbită foarte repede în corp, ajunge în rinichi și este eliminată în totalitate în aproximativ 5-6 ore.
- cafeaua te scapă de mahmureală. Chiar dacă vă veți simți mai bine după o ceașcă de cafea, asta nu înseamnă că veți elimina alcoolul din organism.
- cafeaua te ajută să slăbești. Este adevărat că această băutură vă poate face metabolismul puțin mai rapid, dar nu puteți slăbi doar cu ajutorul cafelei.
- toate tipurile de cafea conțin aceeași cantitate de cofeină. Nimic mai fals de atât! Cantitatea de cofeină diferă în funcție de cum sunt prăjite boabele de cafea.