5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Carnavalul de la Veneția 2023

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 nov 2023, 00:30

Carnavalul de la Veneția se va desfășura în perioada 4-21 februarie 2023

Sursa: Facebook Venice Carnival 2023 

Carnavalul de la Veneția se va desfășura în perioada 4-21 februarie 2023, iar acestea sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre eveniment.

Evenimentul are o istorie lungă, fiind unul dintre cele mai longevive din lume, iar acestea sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Carnavalul de la Veneția 2023.

Citește și: Cum arată canalele din Veneția în această perioadă? Imaginile au făcut înconjurul lumii

Lucruri interesante despre Carnavalul de la Veneția 2023

Carnavalul de la Veneția 2023 va avea loc în perioada 4-21 februarie, perioadă în care orașul de va transforma într-o adevărată scenă pe care se vor prezenta parade acvatice, baluri mascate, spectacole de artă stradală. Aceste eveniment se va organiza fără restricții legate de pandemie, întorcându-se la adevărata sa splendoare.

Timp de două săptămâni, vizitatorii vor putea observa parada plutitoare, ce va fi unul dintre cele mai așteptate evenimente ale festivalului, la data de 4 februarie, iar ziua următoare aceasta se va continua, însă adăugând vase tradiționale venețian și barca celebră a unui șobolan de

canalizare uriaș.

Sărbătoarea Marielor este un alt eveniment așteptat de localnici, dar și de vizitatori. Acest eveniment este un concurs la care vor participa 12 fete locale, ce vor fi îmbrăcate în costume renascentiste. Tinerele vor urma să defileze în tot orașul și apoi sunt supuse la vot pentru care dintre ele este cea mai bună Maria. Răspunsul votului va fi aflat în ultima zi a festivalului, atunci când câștigătoarea va fi aleasă.

Original Signs, este un spectacol de muzică și dans susținut pe șase scene plutitoare amplasate în Arsenalul venețian. Acesta va începe vineri, 10 februarie, iar spectacolele vor avea loc aproape în fiecare zi, până la sfârșitul festivalului. Acestui spectacol i se va alătura Original Sinners, ce reprezintă o experiență culinară unică, urmată de un bal mascat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din nefericire pentru vizitatori, anul acesta s-a renunțat la una dintre spectacolele celebre ale festivalului, mai exact la  „Zborul Îngerului”. În cadrul acestui spectacol,  o femeie costumată „zboară” pe un cablu de la clopotnița din Piața San Marco până în centrul pieței. Spectacolul nu se va mai organiza anul acesta din cauza reparațiilor ce se află în desfășurare.

Citește și: George Clooney si Amal, sot si sotie! IMAGINI de la nunta de lux din Venetia

Scurt istoric despre Carnavalul de la Veneția

Originea Carnavalului de la Veneția datează încă din anul 1162, atunci când republica Veneției a învins Patriarhul de Aquileia, o jurisdicție catolică din nord-estul Italiei, iar oamenii s-au adunat pe străzi pentru a sărbători. Tradiția s-a repetat an de an și a devenit una dintre cele mai tradiționale sărbători de carnaval din lume.

Măștile cunoscute și sub denumirea de „butua” au ajuns să fie o marcă înregistrată a festivalului, iar motivul pentru care acestea sunt folosite este pentru a proteja identitatea oamenilor, dar și a

diferențelor sociale. Măștile pot fi făcute din piele, sticlă sau porțelan, acestea fiind unice, fiecare având povestea ai, pe care vânzătorii le-o povestesc cumpărătorilor.

Citește și: Alexandra Dinu, prezenta ELEGANTA si SIC la Festivalul de Film de la Venetia

Surse: time.news, Facebook Venice Carnival 2023 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.