5 metode prin care poți calma crampele menstruale

Author: Diana Tilă

Peste jumătate dintre femeile care au menstruație suferă de dureri menstruale timp de una până la două zile în fiecare lună. De ce apar, cum putem trece mai ușor peste ele și când ar trebui să ne îngrijoreze?

Se spune că există viață și după menstruație. Noi spunem că există viață și în timpul menstruației pentru că acum cunoaștem metode prin care poți avea grijă ca durerile menstruale să nu îți afecteze sănătatea și starea de bine. Uite tot ce trebuie să știi.

Ce sunt durerile menstruale?

Dacă nu ai experimentat așa ceva până acum, întrebarea este firească. Până și persoanele care au avut de-a face cu perioade cronice dureroase, nu știu întotdeauna că ele se datorează menstruației. În mod eronat, suntem obișnuite să tratăm durerea ca o normalitate, un must-have al femeilor sau status quo-ul pentru acea perioadă a lunii.

Durerea menstruală poate înseamna disconfort general, durere de ovare, dureri de stomac, spate, zona inghinală sau partea superioară a coapselor. Până și o aparent simplă durere de cap poate fi provocată tot de crampele menstruale. Totuși, cum ar spune orice femeie…De ce eu?

Ce cauzează crampele menstruale?

Crampele menstruale apar atunci când uterul se contractă pentru a-și pierde mucoasa, cunoscută și sub numele de mucoasa uterină. Regularitatea și apariția durerilor nu este previzibilă, deci pot apărea oricând sau chiar niciodată.

Când ar trebui să ne îngrijoreze durerile?

Dacă te confrunți cu dureri insuportabile sau neobișnuite, dacă ai crampe în afara perioadei de menstruație sau dacă acestea durează în perioada menstruației mai mult de două zile, consultă un medic. Acesta este singurul care va putea determina cauzele și îți va oferi o soluție.

Cât despre ce putem face acasă pentru a calma crampele menstruale, povestim chiar acum…

Bea mai multă apă pentru a reduce balonarea.

Balonarea poate însemna disconfort și poate agrava crampele menstruale. Așadar, deși poate părea contraintuitiv, se recomandă consumul de apă pentru a

reduce balonarea în timpul menstruației. În plus, consumul de apă fierbinte poate crește fluxul de sânge în corp, relaxează mușchii, deci reduce și crampele cauzate de contracțiile uterine. Yey!

Bucură-te de ceaiuri din plante.

Anumite tipuri de ceai din plante au proprietăți antiinflamatorii și compuși antispastici care pot calma inflamația și pot reduce spasmele musculare din uter care provoacă crampe. Consumul de ceai de mușețel, fenicul sau ghimbir este o modalitate ușoră și naturală de a calma crampele menstruale.

Aplică căldură pentru a calma crampele.

Căldura ajută mușchii să se relaxeze, îmbunătățește fluxul sangvin și eliberează tensiunea. Aici recomandăm preferații noștri, plasturii termici menstruali de la ENROUSH. Sunt făcuți din ingrediente 100% naturale, se activează în contact direct cu aerul și asigură doza ideală de căldură, până la 8 ore de utilizare. Astfel poți renunță la pastile, pentru că sunt atât de practici încât o să înțelegi că nu ai niciun motiv să lași crampele să te țină pe loc. Lipește plasturele pe lenjeria ta intimă, trage un blug pe tine și…fugi în lume. (Nu-ți face griji, sunt atât de subțiri că ii poți purta pe sub orice haină, nici nu se observă!) Brandul ENROUSH a reinventat conceptul de îngrijire menstruală și a adus pe piața din România nu doar plasturii termici, dar și tampoane și absorbante din bumbac 100% organic. Enroush cunoaște rețeta corp fericit, lume fericită. Și nu doar pentru că oferă femeilor încrederea și susținerea de care au nevoie pe parcursul ciclului menstrual, ci și pentru că pun preț pe natură și sustenabilitate.

Se recomandă exerciții pentru relaxarea musculară și endorfine.

Chiar dacă ar putea fi ultimul lucru la care te gândești, exercițiile blânde eliberează endorfine care te fac să te simți fericit, reduc durerea și îți relaxează mușchii. Cincisprezece minute de yoga, întinderi ușoare sau mers pe jos ar putea fi tot ce ai nevoie pentru a simți beneficiile fizice și mentale ale exercițiilor fizice.

Relaxează-te și redu stresul.

Stresul poate agrava crampele. Deci, utilizați tehnici de ameliorare a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă, yoga sau propriul mod preferat. Dacă nu ești sigură cum să scapi de stres, încearcă pur și simplu să închizi ochii, respiră adânc și imaginează-ți un loc calm, sigur și rămâi concentrată pentru câteva minute.

Încearcă metodele de calmare a crampelor menstruale care ți se potrivesc, depășește momentele de durere și bucură-te de viață ca în oricare altă zi.

Menstruația nu îți pune pe stop viața.