5 milioane de pensionari au primit o veste proastă despre pensii. Despre ce este vorba

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 iul 2022, 09:36

5 milioane de pensionari au primit o veste proastă despre pensii

Sursa: Istock

Peste un milion de români sunt nevoiți să supraviețuiască de la lună la lună cu pensii foarte mici. Așadar, Guvernul a decis să le ofere, o dată la două luni, prin intermediul unor carduri sociale, suma de 250 de lei, dar și un ajutor de 700 de lei. Cu toate acestea, o veste proastă a venit pentru ei.

Românii cu pensii mici primesc, anul acesta, două ajutoare suplimentare: un ajutor de 700 de lei, dar și vouchere sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni. Cu toate acestea, însă, majorarea pensiilor, care ar fi trebuit să aibă loc în toamnă, va trebui să mai aștepte până în anul 2023.

Pensii mai mari fuseseră promise încă de pe 1 septembrie 2022, dar românii vor trebui să aștepte până în luna ianuarie a anului 2023 pentru a intra în posesia lor.

Pensionarii vor primi cu 10% mai mulți bani.

Marius Budăi a spus când vor exista măriri de pensii

„Este o perioadă foarte grea și chiar și fără această perioadă am spus tot timpul că pensiile în România sunt mici, de aceea nu am înțeles niciodată de ce această încorsetare în PNNR, într-un procent anume din PIB.

Citeste si: Se dau înapoi banii de pensii! Anunțul momentului în România

Cu siguranță că avem nevoie de această majorare, am avut o majorare la început de an, am avut aceste pachete sociale succesive și lucrăm acum să căutăm soluții pentru încă o majorare, poate în acest an, dar este o decizie extrem de serioasă. Nu aș vrea să dau o speranță seniorilor acestei țări pe care, ulterior, să nu o putem îndeplini și să dezamăgim.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nu avem acum o creștere a impozitelor, totul a plecat în primă discuție de la o simulare și la asta se lucrează în acest moment”, a spus acesta, conform romaniatv.net.

Ministrul Muncii susține că majorarea pensiilor reprezintă înfăptuirea promisiunilor

„Mie îmi place când cei care acum sunt în opoziție au idei și când au fost la putere nu au făcut nimic.

Noi implementăm ceea ce am spus în programul de guvernare, pentru că avem nevoie de o susținere echilibrată categoriilor vulnerabile, dar și a mediului de afaceri, pentru că, în primul rând, trebuie să sprijinim mediul de afaceri într-o situație atât de grea precum cea de acum, să-și apere locurile de muncă, pentru că eu sunt adeptul ideii că cea mai bună protecție socială este un loc de muncă”, a mai spus ministrul.

Mai mult decât atât, între 1 și 15 iulie, românii cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi ajutor de 700 de lei.

Citeste si: SURSE: Se taie aceste pensii! Decizia luată chiar acum de Guvern

„Între 1 si 15 iulie se achită pensiile. Pentru cei care primesc pensia în cont bancar, cei 700 de lei vor fi livrati pe card, pentru ceilalţi banii vor veni acasă, împreună cu pensiile.

Este un ajutor care se acordă în luna iulie, pe aproximativ acelaşi principiu pe care l-am avut si in ianuarie. Suma se vireaza pe cardul de pensie”, a mai spus Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.